Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Якщо буде підтримка з боку Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, як задекларовано, то в 2017 році на будівництво магістральних доріг області, зокрема М-19 Тернопіль – Дубно та Н-02 Тернопіль – Львів, буде спрямовано щонайменше 1 мільярд гривень.

– Моя стратегія в 2017 році – ремонт двох магістральних доріг на Рівне і Львів. Це дасть можливість забезпечити нормальне їхнє функціонування і нарешті перестати бути відстійником України в питаннях будівництва доріг, – заявив під час колегії голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Очільник області повідомив, що на минулому тижні відбулося засідання бюджетного комітету Верховної Ради, де предметом розгляду було затвердження митного перевиконання по Тернопільській області щодо питання будівництва і реконструкції доріг. На ньому було ухвалено рішення спрямувати кошти на ремонт наступних доріг: двох ділянок автомобільної дороги загального користування М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече протяжністю 5,8 км та трьох доріг місцевого значення: Порошова – Космирин протяжністю 10,5 км, Джурин – Попівці – 7 км, Потік – Конюхи – Хоростець – 7 км. 

За попередніми прогнозами, передбачається отримати в межах 93-100 млн. грн. від перевиконання місцевих бюджетів, тому частина з цих коштів теж буде направлена на ремонт інших доріг.

Степан Степанович також повідомив, що з 1 січня 2018 року в Україні вступає в дію закон «Про дорожній фонд», а це означає, що всі дороги місцевого значення переходять на баланс органів місцевого самоврядування і державної влади на місцях.

– 35 відсотків дорожнього фонду України буде спрямовано на ремонт місцевих доріг, а це, як мінімум, подвоїть суму надходжень. Одночасно виникне питання перед нами, хто буде ремонтувати та обслуговувати місцеві дороги. Тому головам міст та громад уже треба думати про те, хто займатиметься дорогами в 2018 році, адже у нас відчутний брак підрядників, – зазначив очільник області.

Одного з таких підрядників знайшла тернопільська влада в… Туреччині.

– Турецька компанія «Арес» задекларувала своє бажання і готовність будувати дороги у Тернопільській області і вже отримала перший експериментальний підряд у Чортківському районі на ремонт дороги Джурин – Базан (7 км). Зробили це задля того, щоби подивитися на їхню роботу (сподіваюся, якісну і з гарантією), а також, щоб серед компаній, які займаються такими роботами, була конкуренція. Тому вважаємо, що таке рішення буде найкращим стимулом для роботи, а також повинно відобразитися на ціні та якості. У даному випадку йдеться про ціну та якість роботи підприємства «Арес». Я зацікавлений, щоб таких компаній було якомога більше, але єдина умова: вони мають бути зареєстровані в Тернопільській області, – сказав Степан Барна.

За словами голови ТОДА, турецька компанія вже реєструється у трьох районах області: Козівському, Бережанському і Підгаєцькому. Також вона почала розмитнювати свою техніку на тернопільській митниці на суму 1 млн. євро. Це буде плюсом до митного перевиконання у сумі 15 млн. грн. Ці кошти надалі вкладатимуть у дороги області.

Поділився Степан Барна і ще одним грандіозним проектом майбутнього. За гроші Європейського Союзу планується будівництво тернопільської об’їзної на загальну суму 20 млн. євро. Незабаром буде оголошено тендер щодо виготовлення проектно-кошторисної документації на частину об’їзної дороги (Охримівці – Байківці з виїздом на Чернелів-Руський).

ЦИФРА: 45 млн. грн. вкладено в середній ремонт доріг Тернопільщини з початку 2017 року.

За даними управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ТОДА

Джерело: Тижневик "Номер один"

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.