Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

До Лановецького бюро правової допомоги звернулася громадянка  П. із проханням надати їй безоплатну вторинну правову допомогу. Жінка, будучи непрацездатною, хотіла встановити, що була на утриманні у свого чоловіка, який помер у грудні 2003 року. Після смерті чоловіка, і досягнувши пенсійного віку, вона звернулася до управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області із заявою про призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Однак, орган ПФ відмовив їй у призначенні пенсії, мотивуючи це тим, що відомостей про перебування жінки на утриманні у померлого чоловіка начебто немає.

17 лютого 2017 року Кременецький місцевий центр з надання БВПД видав наказ № 26 про уповноваження керівника Лановецького бюро правової допомоги Олени Радосюк надати заявниці безоплатну вторинну правову допомогу.

Як з’ясувалося з обставин справи, чоловік заявниці за час свого життя працював у ВАТ «Сургутнафтогаз» Тюменської області Російської Федерації. У січні 2003 року внаслідок хвороби він отримав ІІ групу інвалідності та оформив пенсію по інвалідності. Чоловік став непрацездатним, не міг сам про себе подбати та потребував постійного стороннього догляду. Клієнка доглядала за своїм чоловіком у період інвалідності та до моменту його смерті. У цей час вона ніде не працювала, перебувала на обліку в Лановецькому районному центрі зайнятості як безробітна. Дохід чоловіка як за час його працездатного життя, так і в період, коли він потребував догляду, був основним засобом для проживання заявниці, вона повністю перебувала на утриманні свого чоловіка.

Відстоюючи у суді право клієнтки на пенсію, фахівчиня бюро посилалася на статтю 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09.07.2003р., згідно з якою пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні. При цьому дітям пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.

У підсумку, Олена Радосюк довела у суді, що гр. П. насправді перебувала на утриманні у свого померлого чоловіка. Відтак, захистивши у такий спосіб право жінки на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

Лановецький районний суд рішенням від 26.04.2017 року задовольнив заяву про встановлення факту перебування гр. П. на утриманні у свого чоловіка.

Додатково інформуємо, що отримати правову допомогу жителі Збаразького, Зборівського, Лановецького, Кременецького та Шумського районів можуть, зателефонувавши до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за номером: (03546) 2-52-33, або за допомогою скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc. Місцевий центр розташований за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.