Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Як і де живуть депутати-безхатьки?

Депутати повинні вказувати все нерухоме майно, яким користуються. Навіть на безоплатній основі. Про це йдеться в Роз’ясненні НАЗК щодо заповнення електронних декларацій.

Але не всі політики на це зважають.

Троє депутатів не задекларували жодного метра житлової площі.

 Лідер фракції “Свобода” Назарій Редьква вважає, що кожен має мати право на безкоштовне житло. 

В декларації вказується місце реєстрації, вказується вартість нерухомого майна. Станом на сьогодні права власності чи нерухомості у мене немає, тільки над цим питанням працюємо. А проживаю то у своїх батьків, то в дружини, тобто чіткого місця в мене нема. Згідно закону кожен має мати право на житло безкоштовне і так дальше. Ніхто житла поки що в цій державі мені не надав я над цим питанням працюю, буду мати своє житло, тоді я його обов’язково вкажу в декларації, - коментує Редьква.

Ще один “свободівець” Роман Торожнюк запевняє, що він не має власного житла та проживає з батьками у гуртожитку.

Не знаю, мені з податкової ніхто не дзвонив, що я неправильно заповнив. Проживаю там, де записував - Макаренка, 6, кв.1, в гуртожитку з батьками. Гуртожиток не приватизований, державний, тому так і записав. Хіба там треба було зміни зробити, це є оренда ж. Я помилився, то що зробиш, страшного нічого нема. Ні я, ні сестра, ніхто не має ніякого майна. Хочете - можете перевірити, подивитися, - пояснює Торожнюк.

Лідер фракції “Батьківщина” Андрій Артимович проживає у тещі. Працює депутат головним лікарем дитячої лікарні.

В мене нічого не записано ні на праві користування, ні на праві оренди, нема нічого. Буває, що в тещі, буває що в своїх батьків живу. Батьки старші і треба трошки їх підтримувати. Насправді документів, які би посвідчували моє відношення до якогось майна не існує, їх просто нема, тому я і не зазначаю нічого. Як тільки з’являться, то звичайно запишу щось, але поки що не можу цим похвалитися, - розповідає Артимович.

Зазначимо, що згідно з Законом України “Про запобігання корупції”, декларант зобов’язаний декларувати усе нерухоме майно, яке є у його користуванні. Навіть, якщо воно належить третій особі.

Координаторка кампанії “Стеж за грошима” Віта Думанська пояснює, що невказання інформації про нерухоме майно може тягнути за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність:

Якщо вартість майна, яке не вказав декларант сягає від 138 до 344 тисяч гривень - передбачений штраф від 17 до 42,5 тисяч гривень. Якщо вартість майна сягає понад 344,5 тисяч гривень - покаранням може бути штраф від 42,5 до 51 тисяч гривень, громадські роботи чи позбавлення волі на 2 роки.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.