Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Керівник області Степан Барна прокоментував нещодавні обшуки на підприємствах та дав доручення створити робочу групу, яка має вирішити, що робити із спиртзаводами, які не виробляють харчовий спирт.

До речі, у колегії облдержадміністрації взяв участь заступник директора Департаменту з питань регіональної політики, начальник Управління взаємодії з регіонами та тимчасово окупованими територіями Олександр Клименко.

– Сподіваюсь, що ті обшуки, які були проведені на підприємствах спиртової галузі на тернах нашої області зокрема, Козлівському, Ковалівському, Кобиловолоцькому і Марилівському дадуть результат, – зазначив Степан Барна, голова ТОДА. – Знаєте, я найменше хочу коли приїжджаю до села, щоб люди приходили і казали, що хтось ходить під брамою заводу. Це незрозуміла політика в розрізі державних підприємств, ми маємо повне розуміння з боку Прем’єр-міністра, що там має бути наведений порядок. Олександре Ігоровичу, коли формуєте критерії, наприклад, соціально-економічного розвитку, то маєте розуміти, що у розрізі промисловості нашої області спиртова галузь займає відсотків 20, і вони ніяк не залежать від мене, як голови облдержадміністрації чи голів райдержадміністрацій, які би хотіли, щоб всі заводи працювали, тому що на заводі працює в середньому 100-140 людей, які отримують зарплату. Ми зацікавлені, щоб ці підприємства працювали, але жодного разу з нами ніхто не радився коли призначають чи виганяють керівника, коли одні заходять, а інші виходять, і тут очевидно треба наводити порядок. Я презентував Прем’єр міністру України концепцію переобладнання частини спиртових заводів Тернопільської області, які не здатні виробляти харчовий спирт на виробництво технічного сприту і біоетанолу. Якщо ми не будемо вживати ніяких заходів, то не матимемо перспективи, бо ті заводи, які стоять сьогодні, за рік-два вже не зможуть виробляти харчового спирту.

Щоб вирішити проблему діяльності спиртзаводів, повідомляє За Збручем, Степан Барна дав доручення заступнику Івану Крисаку створити робочу групу і залучити до неї мінімум трьох депутатів ВРУ від Тернопільщини, які входять до Комітету податкової і митної політики. Представники цієї робочої групи спільно з громадами, зацікавленими особами, аграріями мають відпрацювати концепцію, як врятувати спиртзаводи, які сьогодні нездатні виробляти харчовий спирт.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.