Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині ліси вирубують, браконьєрство  процвітає, керівники лісгоспів багатіють. А керівники області заявляють, що Лісове господарство – приклад ефективної форми державної власності

Виїзна колегія про підсумки господарювання та прогресивний метод вирощування лісів відбулася 27 липня на базі Чортківського лісового господарства. До заходу долучилися заступник голови – керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс та начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

«Я вдячний усім працівникам лісового господарства за те, що на сьогодні у нашій області є державні підприємства, які створюють робочі місця та платять немалі податки – 24 мільйони за півріччя. Це хороший показник, який забезпечує зростання заробітної плати, напряму впливаючи на середній її рівень по області. Більше того, думають про майбутнє, завдяки створенню лісових насаджень, відновленню лісів та залученню коштів», – наголосив Ігор Вонс.

За словами заступника начальника відділу лісових ресурсів та економіки управління Марії Псарюк, підприємствами Тернопільщини заготовлено 126 тис. кбм деревини, з яких 105 тис. кбм – ліквідної, 22,5 тис. – ділової. «Обсяг реалізації продукції становить 110 мільйонів гривень. Випущено переробленої продукції власної переробки на суму майже 16 мільйонів гривень. Витрати на ведення лісового та мисливського господарства становлять 35,2 мільйони гривень. Також відновлено 512 гектарів лісів та створено нові на площі 55 гектарів», - зазначила Марія Псарюк.

Завдяки сплаченим податкам, до державного бюджету надійшло 13,6 млн грн, до місцевого – 10,4 млн грн. Єдиний соціальний внесок становить 9,9 млн гривень.

Про те, що підприємства доволі добре спрацювали у першому півріччі, відзначив Олег Яремко. «Проте, попри добре спрацювання маємо і ряд проблем. Серед основних – трудомісткий процес пошуку земель під нові ліси та відсутність коштів на виготовлення правовстановлюючих документів. Тому ми постійно працюємо над вирішенням цих проблем», - підкреслив Олег Яремко.

За оцінкою рейтинговості, перше місце посіло Чортківське лісове господарство, яке продемонструвало як завдяки успішному менеджменту можна досягнути позитивних фінансових показників, спрямувавши їх на модернізацію та новий підхід до вирощування якісного садивного матеріалу.

Про те, що на теренах області залишилося дуже мало ефективних державних підприємств наголосив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс.

«Дуже добре, що лісове господарство є одним з прикладів того, що державна форма власності може бути ефективною. Ми сьогодні переконуємося, що лісове господарство – це не просто вирубка лісів, це і санітарний догляд лісу та його відновлення. Також розвивається й інший напрямок – вирощування декоративних рослин. Підприємства шукають додаткові джерела наповнення свого бюджету, адже працюють без дотацій. Проте, попри усі складнощі, вони демонструють приклад ефективного господарювання», – підкреслив Ігор Вонс.
80 відсотків лісів держлісфонду Тернопільщини – це штучні ліси, створені руками лісників. Враховуючи те, що умови зростання – це в основному діброви і природним шляхом їх відновити практично неможливо, лісники випробовують різні методи вирощування найціннішої лісової породи, застосовуючи їх під час весняних й осінніх висаджувань лісів. Відтак, поєднують метод посіву жолудя дуба звичайного і посадку одно-дворічних дубових лісокультур.

Крокуючи в ногу з часом, лісники Тернопільщини переймають передові сучасні європейські технології вирощування лісів. Цьогоріч одне з найбільших дубових підприємств нашого краю взялося впроваджувати європейський метод вирощування дібров, який дозволяє збільшити термін посадки лісів та вчасно здійснити доповнення.

 

Коментарі  

 
0 #2 ТТ 02.08.2017 14:08
нас не треба любити, ми вам не родина і не Батьківщина, а про розкрадання і вирубування лісів чи не щотижня пишуть ЗМІ ще з часів, коли вами керував Попадинець, так що краще хай прес-служба помовчить...
Цитувати
 
 
-1 #1 Марія Сабан 01.08.2017 22:32
Конкретизуйте свій коментар до передрукованої інформації. Не люблю, коли ЗМІ лиють воду. Якщо є претензії - звертайтесь - 52-30-02. Де вирубали, хто збагатився? Щодо того, що браконьєрство процвітає, наведіть приклад. І велике прохання не викидайте коментар, бо ваше видання постійно так робить. Чекаю аргументовану відповідь. Спасибі.

Прес-служба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.