Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Медична реформа вже не перший місяць викликає шквал обговорень як серед місцевих жителів, так і серед головних лікарів та медперсоналу, які працюють у лікарнях, що не стали госпітальними центрами. Всі остерігаються того, що лікарні в районах та містечках ліквідують і тоді пацієнти не будуть мати, де лікуватися, а лікарі втратять роботу.

Утім, це далеко не так. Адже реформа медицини передбачає перш за все покращення медичної сфери й надання якісних медичних послуг. І водночас, розвиваючи госпітальні центри в області, ніхто не закриватиме районних лікарень, а навпаки підтримуватиме їх та розвиватиме. На цьому вкотре наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час програми «Акценти тижня».

За його словами, в нашій області буде 4 госпітальні округи. Головна перевага цього полягає в тому, що госпітальні центри, які будуть сформовані на базі Тернополя, Кременця, Бережан і Чорткова, матимуть такі ж організаційні, кадрові, технологічні функції, які є у лікарнях Тернополя. Це, власне, говорить про підняття медичних послуг до відповідного рівня саме на базі Чорткова, Бережан та Кременця. При цьому, на утворенні госпітальні округи у Тернопільській області передбачатиметься додаткових 250 млн. грн. на придбання сучасного високоточного медичного обладнання.
 
«Кожна лікарня відповідно до медичної реформи буде визначати свою спеціалізацію. Тому варто наголосити, що реформа медицини не передбачає ліквідації районних лікарень. Але, водночас, ми маємо розуміти, що реформа без системних змін не відбудеться, тому я вітаю ті кроки, які сьогодні робить міністр охорони здоров’я Уляна Супрун. Це стосується екстериторіальності пацієнта, тобто, тепер гроші йтимуть за пацієнтом. І тоді лікар сам муситиме прагнути до того, щоб надавати якісні медичні послуги і щоб саме до нього йшли лікуватися пацієнти. Це у свою чергу подолає корупцію, а також багатьох лікарів змусить задуматися над своєю кваліфікацією», – підкреслив Степан Барна.
 
Що ж стосується поділу на госпітальні округи, то, як зауважив очільник області, до уваги брали логістичну складову, щоб жителям краю було зручно добиратися до госпітального центру. Також виходили із кількості населення, відповідно до якого пропорційно поділили округи. Таким чином, Тернопільський госпітальний округ буде мати 438 тисяч населення з містом Тернопіль, у Бережанському госпітальному окрузі буде 161 тисяча населення, у Кременецькому – 162 тисячі, а у Чортківському – 304 тисячі. Водночас у кожному госпітальному окрузі будуть створені пренатальні центри, де також буде потреба у кваліфікованих кадрах.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.