Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Фестиваль духовної і патріотичної пісні "Білий Берег" відбувся у Зборівському районі.   Розпочався захід із молебню в храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Після молитви відбулася піша хода, представники духовенства благословили проведення дійства і почалася концертна програма. Народні колективи, містечко народних ремесл, частування традиційними українськими стравами, атракціони для дітей – фестиваль охопив усі вікові категорії відвідувачів.

«У фестивалі брали участь колективи наших сільських клубів і будинків культури, які носять звання народний. У нас в районі 14 таких колективів, усі вони брали участь у заході. Також були запрошені представники обласної федерації бойового гопака», - розповідає начальник відділу культури і туризму Зборівської райдержадміністрації Галина Кухаришин. - «Білий Берег» проводимо спільно з духовенством, тому що це фестиваль духовної і патріотичної пісні. Тому долучаються до заходу та підтримують його священики. Брав участь отець Василь Брона. Були запрошені заслужений артист України Василь Хлистун та народний аматорський гурт «Долг» - лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивалів патріотичної пісні».  

Фестиваль "Білий Берег" був започаткований у 2009 році. Після двох років захід перестали організовувати. Традицію його проведення відновив міський голова Зборова Руслан Максимів. Очільник міста переконаний, що виховання української молоді в дусі національних традицій, духовності та патріотизму є пріоритетом. А концепція цього фестивалю спрямована саме на цей напрямок. 

«Вже третій рік поспіль проводимо цей фестиваль. Тішить те, що кожного року у нас усе більше учасників та гостей. Цього року було багато народних митців. Завдання заходу - це відродження української музики, духовної та патріотичної пісні. Окрім цього, йдеться про формування свідомої громадянської позиції та створення умов для самореалізації молоді. Адже для участі у фестивалі запрошуємо не тільки народні колективи, але й талановитих молодих людей, вони можуть звернутися у будинок культури і взяти участь у концерті, показати свої творчі здібності. Звісно, це все дуже важливо і сприяє відродженню українських традицій», - зазначає міський голова Зборова Руслан Максимів.

Цього року на фестиваль були запрошені козаки із Золочева, вони влаштували показову стрільбу з гармат. Також варили куліш і частували гостей заходу цією стравою. Відвідувачі фестивалю могли скуштувати й інші українські традиційні страви, їх приготували працівники закладів культури. На території фестивалю працювало містечко народних ремесл. Майстри декоративно-ужиткового мистецтва представили свої вироби. Підтримав проведення фестивалю народний депутат України Тарас Юрик.

«Ми бачимо, як всебічно розвивається Зборів. Знаємо, скільки зусиль докладає очільник міста Руслан Максимів. Один із важливих аспектів роботи – це відродження традицій і ми бачимо результат кропіткої праці на прикладі цього фестивалю. "Білий Берег" - це своєрідний міст до славного військового минулого часів Визвольної Війни. Колоритні козаки з чубами, в тогочасних строях, вистріли гармат та мушкетів, повертають до цих буремних часів. Це нагадування підростаючому поколінню, якими були наші предки і в які часи вони жили. Дякуючи міському голові, який відродив традицію проведення цього фестивалю, ми маємо чудове патріотичне свято. Згадуючи нашу історію, закладаємо цеглинку в майбутнє!», - наголошує народний депутат України Тарас Юрик. 

  фестиваль, білий берег, фото, тернопільський тиждень  

фестиваль, білий берег, фото, тернопільський тиждень

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.