Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

5 вересня Верховна Рада України прийняла важливий для країни законопроект про освіту.

Проголосували за зміни в освіті 255 народних депутатів, серед яких і народний обранець від «БПП» з Тернопільщини Ігор Побер.

 - День прийняття цього закону показав, що Верховна Рада є і вона активно працює. Освітня реформа потребує значних коштів і звичайно, що на початку на все грошей не вистачить. Однак впевненими поступовими кроками ми зможемо підняти українську освіту до європейського рівня. Також багато розмов велося і про підвищення зарплат вчителям. Я згідний з цим. Їхня зарплата має бути на рівні хоча б поліцейської. Я сподіваюсь, що українські вчителі отримуватимуть щонайменше 9-10 тисяч за свою роботу, - прокоментував Ігор Побер в ефірі телеканалу Прямий.

До 2023 року планують збільшити мінімальну заробітну плату для вчителів до 6 400 тисяч гривень, а це – 4 прожиткові мінімуми. Загалом за розрахунками Кабміну, реалізація закону потребуватиме додаткових коштів із Держбюджету в розмірі близько 300 мільйонів гривень.

5 вересня Верховна Рада України 255 голосами підтримала закон «Про освіту», який започатковує реформу освіти в Україні.

Позитивним у розвитку галузі цей крок вважає і народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Закон передбачає реалізацію концепції Нової української школи. Дискусія тривала понад 3 роки і долучилися до неї науковці, освітяни, батьки, студенти та роботодавці. Народні обранці ж запропонували 1705 поправок.

- Ця реформа прийнята не спонтанно, не прийнята без широкого і тривалого обговорення в освітянському середовищі. Вона мусила бути прийнята, адже ця пострадянська модель і підходи, які ми мали до цього часу – просто себе віджили. Освіта не зазнавала реформувань з 1991 року. Ми змушені визначати і приводити рамки кваліфікації наших спеціалістів до європейського рівня, до європейських вимог роботодавців, - переконаний Микола Люшняк.

За словами обранця, важливим рушієм для прийняття цього закону є і ухвалення закону «Про вищу освіту», внаслідок якого університети отримали значну автономію. За таких умов, нижчі ланки освіти не можуть залишатися на колишньому рівні, а мають бути адаптовані.

- Надзвичайно зацікавлені у реформуванні представники професійно-технічної освіти, адже в умовах новітньої технічної революції, ми готуємо спеціалістів із недостатньою кваліфікацією. Низькопрофесійна каста робітників стає все менш затребуваною, а тому потрібна вища кваліфікація, - говорить нардеп.

Позитивним Микола Володимирович вважає і перехід до 12-річної шкільної освіти. До 9-го класу дитина отримує загальний рівень знань, а вже наступний рівень стане більш спеціалізованим, з переважанням певних фахових предметів. Окрім того, загальна тривалість навчання не збільшується, адже ступінь бакалавра студенти здобуватимуть 3 роки.

Значні розширення повноважень отримали і вчителі, які тепер самі можуть розробляти тематичні поурочні плани. Основним критерієм Нової української школи стане якість отриманих учнем знань.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.