Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже декілька років поспіль у Тернополі різноманітні «активісти» та ЗМІ «істерять» з приводу того, що начебто стару австрійську бруківку, яку знімають з доріг та тротуарів міста, владоможці розпродають або ж забирають собі на облаштування території біля своїх особняків.

Як повідомляє Терен, бруківка біля дамби тернопільського ставу не є австрійською, а лише вимощеною за зразком австрійської мостової за радянських часів, повідомляють у міськраді. Таку відповідь дали на петицію тернополян стосовно збереження бруківки через її історичну цінність.

У тексті петиції йдеться про те, що бруківка стара, її стелили ще за часів Австрії. Однак заступник міського голови Владислав Стемковський зауважує, що австрійська бруківка має більші розміри, вона важча і має більш помітні нерівності.

– Ця бруківка не є гранітною, вона – базальтова, їй не 150 чи 200 років, вона з 50-60-х років минулого століття. Вона не має історичної цінності. Сертифікований експерт її оцінив, як будівельне сміття, — розповідає Стемковський.

Наразі на дамбі замінюють покриття на асфальтне. Ремонт триватиме до кінця жовтня.

 

Коментарі  

 
0 #2 активіст 19.09.2017 09:01
хотілось би придбати оце будівельне сміття!
Цитувати
 
 
+3 #1 Експерт 13.09.2017 14:29
Бруківка, якою замостили дамбу в післявоєнні роки є АВСТРІЙСЬКОЮ!
Її було знято з центральної частини міста, де встелювали асфальт! Потрібно взяти під контроль її використання! Вона має зберегтися як історична цінність і нею необхідно замостити історичні проходи і проїзди міста.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...