Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Однією з найважливіших і найважчих для прийняття реформ – є медична, яка цієї осені стоїть останньою до прийняття, цитують платно сайти чергову пустопорожню балаканину Михайла Головка, свободівця-нардепа.

За весь час обговорення пропонованих владою змін у медицині реформа назбирала як прихильників, так і опонентів. Адже однією зі змін є не лише введення принципу «гроші ходять за пацієнтом», а й введення платних послуг (за окремі медичні послуги громадянам доведеться платити з власної кишені).

Тобто ще одним принципом медичної реформи є теза: «Те, що надає нам лікар є послугою,а послуга не може бути безкоштовною. Саме тому медицина повинна бути платною». Все б нічого, однак, зважаючи на рівень життя та заробітної плати населення, не кожен зможе дозволити собі окремі платні медичні послуги.

- Я повністю прихильник страхової медицини, а не платної. Тобто принцип «маєш гроші – лікуйся, не маєш – вмирай» – є неправильним. Цього я не підтримую. Страхова медицина передбачає обов’язкове медичне страхування: з заробітної плати відраховується певний відсоток і ти на цю суму отримуєш гарантовані державою медичні послуги. На жаль, на сьогоднішній день держава людям не компенсовує цього відсотку і вони не можуть отримати якісну медичну послугу, - зауважив народний депутат, свободівець Михайло Головко.

На думку народного обранця, замість введення платних медичних послуг потрібно вдосконалити систему фінансування і звітності медицини:

- Якщо в нас буде державний бюджет (держфінансування - прим.авт.), плюс буде обов’язкове державне медичне страхування – із заробітних плат, ми зможемо показувати звідки ми взяли гроші і куди вони можуть піти: на обладнання, на медикаменти, на розвиток тієї чи іншої медичної послуги. І тоді ми зможемо досягнути якісної медицини. «Просто платіть гроші, а ми переведемо їх на касу» – це не правильний підхід, - наголошує Михайло Головко.

Не відстає від Головка і нардеп від БПП Микола люшняк, який також щотижня проплачено піарить свої тези.

Остання з них: «Днями підприємство Петра Гадза прийняло на Бучаччині виїзне засідання Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин.

Нардепи та високопосадовці зустрілись, аби обговорити розвиток кооперації у селах. Делегація побувала на підприємствах Петра Гадза, спілкувалась з працівниками та оцінювала якість продукції.

У рамках засідання члени Комітету завітали до сім’ї Парубочих, яка повернулась з Італії, а зараз створила своє сімейне фермерське господарство за підтримки кооперативу «Бучацький екопродукт». Чоловік з дружиною повернулись із заробітків додому, аби трохи відпочити та побачити дітей. Вони почули про кооператив і захотіли спробувати себе в цій справі.

Сьогодні Парубочі мають сім корів, які дають на день близько 140 літрів молока, а це – 25 000 гривень доходу на місяць.

- Сімейне фермерство Парубочих не отримало жодної копійки державної дотації. Вони сказали, що не повернуться більше до цієї справи, якщо держава не буде їх підтримувати. Наше завдання сьогодні – привернути увагу Верховної Ради, Кабінету міністрів України до таких сімейних ферм, бо це – основа українського села, – зазначив народний депутат України Микола Люшняк.

За словами Миколи Володимировича, розвиток сімейного фермерства дасть людям можливість не тільки розвиватись самим, а й підтримувати економіку. При будівництві таких ферм будуть використовувати шлакоблоки, доїльне обладнання вітчизняного та іноземного виробництва, а все це буде збільшувати надходження до бюджету сфер економіки, промисловості та машинобудування.

Микола Люшняк розповів, що важливим питанням сьогодні також є міграція до міст та урбанізація. Люди йдуть жити в міста, оскільки там більше заробляють та комфортніше живуть. За таких умов, держава повинна зробити для села хороші умови, аби люди могли залишатись там працювати. Потрібно, щоб в побуті селян також було комфортно – має бути відпочинок та цікаве дозвілля.

– Працювати у селах людям сьогодні дуже важко. Потрібно розуміти, що якщо сьогодні ми не змінимо ставлення держави до сімейного фермерства, то завтра держави не буде, – додав Микола Люшняк.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.