Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У вересні до Ланівців завітала польська делегація. Під час зустрічі із представниками місцевої влади обговорили питання створення у Ланівцях реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами. Відтак м. Ланівці перейматиме досвід Кременця, де на даний час залучають інвестиції для реалізації такого проекту. Як наголосили представники найкращого реабілітаційного центру в Польщі, у кожному районі Тернопільщини необхідно створити громадську організацію, яка безпосередньо співпрацюватиме із іноземними фондами.  

Учасники польської делегації - це небайдужі люди, які готові ділитися досвідом і допомагати батькам виховувати дітей з маломобільних груп. Каміль Кабасінські – заступник керівника товариства для дітей з особливими потребами «Крок за кроком» у м. Замость (Польща);  Алла Андрущук  – керівник громадської організації «Товариство батьків дітей-інвалідів та їх друзів «Зоря надії» (м. Кременець), мати чотирьох дітей, двоє з яких з інвалідністю; Магда Полівчак – керівник «Дому самодопомоги» у м. Замость; Гося Погудз-Кусяк – координатор проекту «Ріта».

Представники делегації зустрілися із міським головою Ланівців. Влітку Роман Казновецький здійснив робочий візит до Польщі, де вивчав ситуацію із лікування, реабілітації та навчання маломобільних груп населення, а саме дітей.

«Ми повинні зробити так, щоб батьки дітей з особливими потребами не залишалися наодинці із проблемою.Цю тему варто порушувати на районному, обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. А я як міський голова допомагатиму у цьому усіма можливими способами», - наголошує Роман Казновецький(«Блок Петра Порошенка «Солідарність»).

Представники польської делегації зустрілися із батьками дітей з особливими потребами, а також з громадськістю та з депутатами різних рівнів у залі засідань Лановецької райради. Учасники зустрічі наголосили на необхідності створення громадської організації, яка безпосередньо співпрацюватиме із іноземними фондами. Адже влада – це лише допоміжна ланка, яка виступає партнером. Тому важливо перейняти європейський досвід і заснувати громадську організацію. Польські друзі запропонували учасникам зустрічі можливість безкоштовного тижневого екскурсу для бажаючих до центру в м. Замость (Польща).

Водночас міський голова ЛанівцівРоман Казновецький розповів гостям з Польщі про програми підтримки, які діють у місті. Вони стосуються дітей з особливими потребами, з малозабезпечених сімей. Міська програма «Турбота» передбачає одноразову матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та інвалідам Другої світової війни, сім'ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, батькам дітей з обмеженими можливостями, дітей з кризових категорій, дітей-сиріт, напівсиріт, малозабезпеченим, які гостро потребують фінансової допомоги. Крім того, ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам  антитерористичної операції, особам, які брали участь у виконанні бойових завдань на території інших країн. Лише цього року здійснено виплат даним категоріям населення на суму близько 110 тис. грн.

  ланівці, фото, тернопільський тиждень  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.