Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 30 жовтня по 30 листопада на Тернопільщині триватиме  операція під умовною назвою «Трикстер». Кіберполіція активно протистоїть різного роду злочинам, вчиненим з використанням Інтернету.

Метою заходів є протидія організованій злочинності, виявлення та документування протиправних дій членів злочинних груп, причетних до шахрайського заволодіння коштами громадян у сфері електронної комерції.

Наразі поліцейські аналізують інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн. Також перевіряють онлайн-форуми та блоги щодо суб’єктів господарювання, злочинних груп та окремих осіб, причетних до протиправної діяльності, пов’язаної з шахрайським заволодінням коштами громадян у сфері електронної комерції, зокрема, шляхом залучення коштів у віртуальні проекти (так звані «фінансові піраміди»), під приводом прийняття внесків як інвестицій, управління фінансовими активами, надання інших фінансових послуг в мережі Інтернет.

На даний час популярними видами шахрайства є: отримання оплати за товари,  послуги, що поширюються в мережі Інтернет, шляхом введення в оману громадян (фіктивні Інтернет-магазини, майданчики он-лайн оголошень); розповсюдження смс-повідомлень щодо блокування платіжної картки та необхідності її розблокування шляхом здійснення телефонних дзвінків на підконтрольні шахраям номери мобільних операторів; незаконне заволодіння коштами під виглядом розіграшу коштів чи цінних подарунків (найчастіше автомобіля); часто шахраї надсилають листи від імені благодійних організацій або людей, яким потрібна допомога. Хоча посилання можуть належать реальним благодійним фондам, але реквізити для перерахування коштів належать шахраям; багато громадян скаржаться на Інтернет-аукціони, коли вони перераховують гроші за товар на банківський рахунок, а товар не отримують, або приходить зовсім не те, що вони замовляли.

Не стати жертвою Інтернет-шахраїв не так уже і важко. Варто лише бути дуже обережними, не довіряти пропозиціям про швидке збагачення, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених Інтернет-магазинах та аукціонах.

Відповідальність за такі види злочинів настає згідно частин 3 і 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, за які передбачено покарання  до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви встали жертвою шахраїв, можете повідомити про це онлайн за посиланням https://cyberpolice.gov.ua/declare/ Ваше звернення буде обов’язково розглянуте працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Подільського управління кіберполіції ДКП НП України.

Перевірити картку для перерахунку грошей чи номер телефону з якого Вам телефонують на предмет, чи не використовувались вони вже шахраями, можна за посиланням https://www.cybercrime.gov.ua/pereviriti-informatsiyu

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.