Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Учасники громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» різко засудили вчинок депутата обласної ради Олександра Башти, який побився з місцевими патрульними.

– Учасники нашої спілки активно брали участь в імплементації реформи правоохоронних органів ‎2016-2017 рр. Адже ми прагнемо розбудови нашої держави та верховенства права, коли закон діє однаково для усіх. Можливо, результат реформ в Україні для декого є спірним, але не варто забувати і про здобутки: зникли побори на дорогах, з лав правоохоронців витіснено чимало «хабарників», створено нову патрульну поліцію. В останню структуру пішли працювати сотні молодих, мотивованих та патріотичних людей. І навіть якщо дехто з них робить помилки, то ми віримо, що такі випадки поодинокі, і Україна впевнено здобуває звання справжньої правової держави. Проте, у Тернополі не всі бажають дотримуватися законів. Їх наче не існує для представників однієї із партій… Так, 21 листопада, двоє патрульних «познайомилися» із місцевим досвідченим політиком, депутатом Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Олександром Баштою, – йдеться у заяві «Ради бізнесу Тернопіль».

Нагадаємо, чоловік уже неодноразово мав конфлікти з правоохоронцями, і цього разу також «не знайшов з ними спільної мови».

– Нас, як і більшість тернополян та свідому частину громадянського суспільства, цей випадок обурив. Ми хочемо жити у правовій державі, де закон – один для всіх. І вважаємо серйозним злочином напад на поліцейського при виконанні. Така ганебна поведінка не гідна колишнього військового і народного обранця, – впевнені представники місцевого бізнесу.

На думку тернопільського бізнесу, відсутність покарання за це правопорушення підриває авторитет цілої держави, верховенства права, демократичності і реформ уряду, пише Репортер

– Ми передбачаємо, що даний конфлікт може «зійти з рук» О.Башті. На останній сесії Тернопільської обласної ради депутати не підтримали рішення про позбавлення його права виступів у сесійній залі. Декілька ЗМІ тиражують одинакові замовні матеріали «про складну долю» депутата. Усі інтерв`ю ініціатора інциденту та його партійних побратимів побудовані у «жалісливій» манері, мають «відбілюючий» характер. Політична партія, членом якої є О.Башта, заявляє про фальшування фактів правоохоронцями…Вважаємо, що свідомі громадяни, справжні чоловіки, повинні нести відповідальність за свої вчинки. І ні фізичні вади, ні членство в партії не дають права грубо порушувати закони,– йдеться у заяві ГО «Рада бізнесу Тернопілля».

Представники бізнесу очікують на чітку позицію щодо встановлення кримінальної, адміністративної, чи бодай моральної відповідальності, від керівника обласного управління поліції Олександра Богомола, голови обласної ради Віктора Овчарука та обласної державної адміністрації Степан Барна, головного прокурора області та активних громадських організацій міста.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.