Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На останню сесію Тернопільської міської ради прийшли близько сотні незадоволених батьків, які скандували відмінити незаконне введення плати за відвідування дитсадків дітьми, які не мають тернопільської прописки. Мер міста повідомив, що це не питання оплати самими людьми, а питання міжтрансферних угод між громадами, районом і Тернополем.

Однак, в Тернопільській РДА відверто заявили, що не збираються платити у казну Тернополя за жителів Тернопільського району. Грошей нема.

Про це в ефірі телеканалу ТТБ також повідомив заступник голови Тернопільської райдержадміністрації Андрій Колісник. Він каже, що спрямування державної освітньої субвенції на дошкільну освіту є незаконним і на такий крок вони не підуть.

- Освітня субвенція покриває витрати на середню шкільну освіту. Тож говорити про субвенцію на ДНЗ з державного бюджету нелогічно і недоречно. Це витрати, які несе орган місцевого самоврядування. До того ж, відповідно до цих нормативів, освітні та медичні послуги «іногородніх» в Тернополі вартуватимуть 20 мільйонів гривень на рік.

Керівництво Тернопільської РДА підрахувало, що в такому разі половину усього бюджету доведеться віддати Тернопільській міській раді. Адже дохідна частина району 41 мільйон гривень. Тому, кажуть в РДА, такий варіант є неможливим, повідомляють Тернополяни

А що тоді робити батькам дітей? Питання залишається у «підвішеному» стані. Платити ніхто не хоче, а батьків продовжує «накривати» паніка. І не безпідставно, адже люди розуміють, що такі політичні «ігрища» можуть закінчитися тим, що саме «іногороднім» доведеться «вивертати кишені».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.