Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кредитори фірми «Будівельник» вирішили продовжити життя творінню одіозних Зіновія (який начебто трохи сидів) і його молодщого брата Віктора (який був головою Тернопільської РДА за часів правління Януковича саме в той час, коли "кинуті люді не знали, що робити - прим. ТТ") Щепановських, давши надію пайовикам на отримання своїх квартир.

Попри скандали та звинувачення, яких не вдалося уникнути, 5 січня, в Обласній раді профспілок на зборах комітету кредиторів збанкрутілої фірми «Будівельник» горезвісного Зіновія Щепановського, спільними зусиллями керівництва зібрання та більшості вкладників у фірми-боржника з’явилася надія на вихід із багаторічної кризи.

Ошукані тернополяни, які ще у 2009 році втратили помешкання внаслідок банкрутства «Будівельника», після марних спроб повернути у свою власність недобудовані квартири, створили низку кооперативів і ще раз оплатили будівництво. Інші дольовики, після зубожіння забудівника, стали в чергу задля отримання хоча б частини фінансової компенсації з майна фірми.

Тільки через бажання окремих кредиторів безкоштовно заволодіти власністю фірми-банкрота, фінансових чи майнових відшкодувань прості пайовики так і не отримали. Загострили ситуацію і безпідставні звинувачення з боку колишнього очільника комітету кредиторів пана Володимира Тимчія до нинішнього голови – Володимира Федоровича, які «потягнули» за собою ряд судових позовів.

— У наших руках було будівельне майно, зокрема ті ж крани, частина збудованих квартир, - розповів під-час виступу юрист-консульт споживчого кооперативу «Олімпія-Б» (який також є одним з основних кредиторів) Ігор Музика. - Цю власність збанкрутованої фірми ми могли продати, а за рахунок виручених коштів можна було значно зменшити завдаток «погорілих» на «Будівельнику» тернополян. Якби ми згуртувалися, дослухалися до Володимира Федоровича, як можна всі затрати звести до мінімуму. На сьогоднішні більшість людей вже мали збудовану квартиру. Натомість, пайовики вірили небилицям окремих «хитрунів»-кредиторів, які за їхньою спиною вели переговори про продаж землі, що належить «Будівельнику». Ці крутії привласнили доволі грошей, за які не розрахувалися ні кілька років тому, ні зараз. Відповідно, обмануті пайовики мали лише судові позови, слідчі дії.

Також Ігор Музика, розповів про безчинства, які відбувалися протягом років спроб порятунку фірми «Будівельник». Для прикладу, кілька років тому житель Львівщини Андрій Стоцький спробував серед ночі без будь-яких відповідних документів продавати верстати та інше обладнання «Будівельника». Саме тоді інші кредитори та їх юристи, а саме Ігор Музика та Володимир Федорович зазняли цей процес на відео. І таких випадків є ще досить багато.

До речі, саме пан Стоцький під виглядом добудови будинків Щепановського продовжував дурити простих вкладників. Без закінчення будівництва по кілька разів збирав гроші з людей. За всім цим процесом стояли також вже згаданий Володимир Тимчій та рідний брат Зеновія Щепановського - Віктор.

- Можу з впевненістю заявити, що завдяки Віктору Щепановському, Володимиру Тимчію, Андрію Стоцькому та іншими з балансу «Будівельника» безслідно зникло більше половини майна, - продовжив пан Музика. – Нам доводилося шукати важку техніку не тільки у Тернопільській області. Як виявилося, більшість вантажівок, кранів, бетономішалок та іншого обладнання - зникло. Тоді головою кредиторів був саме пан Тимчій, який зараз має не одне кримінальне провадження щодо своєї роботи у банку «ОТР».

Основними активами «Будівельника», за які і триває боротьба, є будівельні майданчики по вулицях Львівській та Білецькій. Теперішнє керівництво спілки кредиторів виявило у списках пайовиків дуже велику кількість «мертвих душ».

- За всіма цими «мертвими душами», за нашою інформацією, стоять представники доблесних правоохоронних органів, більшість з яких вже у відставці, - додав Ігор Музика. – Ми намагалися знайти цих ніби пайовиків. Деякі з цих людей навіть не знають про такі свої активи і, зрозуміло, відмовляються від претензій.

У залі ради профспілок не обійшлось і без звинувачень з боку «шахраїв»-пайовиків до Володимира Федоровича. Вони не полишали спроб перекинути на керівника вину за те, що пан Володимир підписав договір супрефіцію з кооперативом «Мирний, 5», через що у всіх кредиторів, нібито, «почалися проблеми».

 — За чотири роки окремі кредитори нічого не зробили для того, щоб якось допомогти собі й іншим людям частково повернути компенсацію за збиток, — гідно відповів на закиди Володимир Федорович. - Наслідок – сьогодні ми знаходимося у процесі суперечки між сторонами: окремою частиною кредиторів, яка хоче задовольнити суто власні питання – привласнити частину майна, яка, до речі, належить іншому заставному кредитору. Як на мене, головний спір розгортається нині саме через те, що перша сторона не може безкоштовно отримати цю частину власності. Щодо неправомірних закидів у мій бік, то я уклав договір суперфіцію з «Мирним, 5» для того, щоб не допустити незаконної та безоплатної передачі майна фірми окремим сторонам. Адже я, як голова комітету кредиторів, зобов’язаний був ужити будь-яких заходів, аби перешкодити нечесним діям.

Пан Володимир також зауважив, що окремі кредитори-«крутії» чотири роки користувалися всім майном «Будівельника», а на загальний рахунок від них не надійшло ні копійки.

Врешті, після численних дискусій, представники комітету кредиторів перейшли до головної й останньої частини зборів – обговорення та схвалення плану санації.

Як слушно зауважив Володимир Федорович, саме фінансова санація на даний час розглядається комітетом як єдиний можливий вихід із «затягнутого» банкрутства.

— Головною метою плану санації є запобігання визнання ПП «Будівельник» банкрутом та уникнення ліквідації фірми. Метою фінансового заходу також є оздоровлення фінансово-господарської, виробничо-господарської діяльності, платоспроможності боржника. Також –  розгляд «Будівельника» як господарюючого об’єкта,  оптимізація і виділення цілісно-майнових засад, задоволення вимог кредиторів, своєчасне погашення боргу і т. д., — наголосив пан Володимир.

Більшість членів комітету кредиторів проголосували на зборах «за» санацію, що дало пайовикам надію згодом отримати хоч якусь компенсацію від втраченої нерухомості, повідомляють Тернополяни

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.