Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не так давно кожен охочий міг прочитати в окремих тернопільських медіа інформацію про неймовірний рекорд з найбільшого надою на одну корову – майже 10,5 тонн, який зафіксували на підволочиському підприємстві ТОВ «Україна».

Щоправда, як з’ясувалось, неймовірна новина – лише вдала махінація, на яку зважився власник агропідприємства, Герой України (цю найвищу державну нагороду він отримав за часів правління Ющенка - прим.ТТ) та за сумісництвом депутат Тернопільської облради від БПП Олег Крижовачук, повідомляє Репортер

Виявляється «великий дояр» Тернопільщини вдало обвертів як простих людей, так і державні служби ідентифікації поголів’я та державне управління ветеринарного та санітарного контролю, видаючи бажаний результат за дійсність. Крім того, ефективно скористався пан Крижовачук і медійниками, які розповсюдили фейкову новину у низку тернопільських ЗМІ. Її суть полягала в тому, що нібито на підприємстві «великого молочаря»: «у 2017-му досягли найвищих за всю аграрну історію Тернопільщини надоїв молока. В середньому на одну дійну корову отримали по 10 тисяч 763 кілограми».

Насправді ж, таких результатів пан Крижовачук досягнув з допомогою тільних телиць, яких таємно докупив. Про цих «запасних» корівок ніхто не знав і їхнє молоко дописували на стареньких та змучених корів. Своїх же працівників пан Крижовачук часто навіть підштовхував на протизаконні дії, щоб ті трішки фальсифікували дані по кількості поголів’я у господарстві. Так, на кожну сотню корів, зазначених у формі звітності №24 (Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин), «під грифом таєно» доїлося ще 40-60 молодих попередньо прикуплених молодих корів, які перебувають в окремих необлікованих приміщеннях. Саме таким чином «великий дояр» Тернопільщини завоював цей почесний «титул».

А оскільки держустанови не проводять жорстких аудиторських перевірок і часто вірять поданим цифрам, «молочна афера» пана Крижовачука пройшла як по маслу.

У реальності ж, як стало відомо нам, на господарстві чесні надої молока становлять у середньому до 25 літрів на одну корову. Реальні річні надої поголів’я становлять планову продуктивність 5-7 тонн молока.

Як розповідають працівника ТОВ «Україна», дається взнаки совєцьке минуле пана Крижовачука. Його бажання за будь-яких умов бути першим на паперових звітах. Така модель «результативності» панувала багато десятиліть у колишньому СРСР і привела до повного краху та розвалу сільськогосподарського комплексу у 80-90 роках минулого століття.

Подейкують, що ще одним фактором такої «фантастичної» статистики підприємства Крижовачука є бажання його продати. Зрозуміло, що за таких умов пан Олег надіється на значно вищу від реальної ціни.

Примітка ТТ. Заради обєктивності варто додати, що цю статтю багато хто вважає замовною зі сторони нині діючої місцевої влади. Саме тому ми, передрукувавши її,  наприкінці поставили своє резюме.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.