Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На черговій сесії міської ради з ініціативи міського голови Сергія Надала ухвалено рішення, яке дозволяє КП «Тернопільелектротранс» укласти договір лізингу. Таким чином,  зроблено крок до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя та придбання нових автобусів. Про це повідомив міський голова. 

 

Тернопіль піде європейським шляхом розвитку громадського транспорту. На думку очільника Тернополя для нашого міста іншої альтернативи – немає. 

«Ми плануємо придбати 50 низькопідлогових або напівнизькопідлогових автобусів, які розраховані на 80-100 місць, як це є у Європі. Транспорт буде придбано у лізинг, що дозволить відтермінувати платежі і зробити їх менш обтяжливими для міського бюджету. Автобуси будуть відповідати всім нормам комфортності, а також працюватимуть на пропані, щоб здешевити їхню експлуатацію», - зазначив Сергій Надал у своєму коментарі.

Варто зауважити, що низькопідлогові великі автобуси були передбачені договорами, які місто і раніше укладало з приватними перевізниками. Однак, попри те, що самі перевізники підписалися під цими вимогами, виконувати їх вони не поспішали, що і стало однією з причин рішення міськвиконкому розірвати договори з недобросовісними перевізниками. Тепер місто планує закупити більшість необхідних автобусів вже до кінця року.

Європейська система транспорту

Тернопіль піде шляхом, який пройшли більшість країн Східної Європи у 1990-х та країни Прибалтики у 2000-х роках. Тоді більшість великих європейських міст поступово замінили стару радянську техніку вживаними автобусами із Західної Європи, а з часом змогли повністю оновити транспортний парк. 

«Транспорт повинен виконувати основну функцію — вчасно та якісно перевозити тернополян та гостей міста. Транспорт повинен ходити згідно графіку, а кожен пасажир має відчувати, що йому надається якісна послуга. Хамство і зневага мають залишитися у минулому. Це головна причина, чому ми після довгих років спроб домовитися з приватними перевізниками, все ж таки, обрали шлях створення єдиної муніципальної транспортної компанії», - пояснює міський голова Тернополя. 

Місто також продовжить розвивати електротранспорт як найбільш екологічно-чистий та перспективний. Протягом останніх років було збудовано шість нових тролейбусних ліній. Нещодавно завершили будівництво тролейбусної лінії, яка сполучатиме вул. Бродівську з існуючою тролейбусною мережею та проходитиме від 6-го магазину до перехрестя вул. Лук’яновича і далі на вул. Промислову.

«Розвиток електротранспорту буде одним з пріоритетів у ближчі роки. Це тенденція усіх європейських міст. Нова лінія з вулиці Бродівської збудована завдяки зверненням мешканців. З настанням теплої погоди вулиці Бродівська-Лук’яновича-Промислова будуть відремонтовані», - сказав Сергій Надал.

Крім того, за планом проводиться оновлення тролейбусного парку. На лінію вже вийшов придбаний у Чехії односекційний «Škoda 14Tr» №182, готуються до роботи ще два двосекційні тролейбуси «Škoda 15Tr».

Місто отримає економічні та екологічні переваги

У мерії також висловили сподівання, що суттєве покращення якості перевезень матиме також економічні та екологічні переваги.

«Єдина муніципальна компанія — це можливість повного контролю за тим, як відбувається перевезення і його вартості. Практика запровадження електронного квитка вже показала суттєву економію щодо перевезення пільгових категорій містян. Крім того, ми сподіваємося, що з покращенням роботи громадського транспорту тернополяни і гості міста для пересування охочіше користуватимуться саме тролейбусами та автобусами, що дозволить зменшити кількість приватного транспорту на наших вулицях. У Європі така трасформація відбулася у 1990-х і це мало позитивний екологічний вплив, оскільки зменшилась кількість шкідливих викидів», -  зауважив Сергій Надал.

Розмовляла Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.