Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не згідні із рішенням Тернопільської міської ради щодо запровадження «Карти тернополянина» не лише жителі навколишніх сіл, але й депутати Тернопільського району. Свою чітку позицію стосовно абсурдності дії соціальної картки вони оприлюднили у зверненні на ім’я Президента України, Прем’єр-міністра та Голови ВРУ.

Звернення було обговорено за участі представників громади Тернопільського району на 16-ій сесії Тернопільської районної ради 23 лютого 2018 року. У ньому йдеться, в основному, про те, що ноу-хау від мерії Тернополя — не що інше, як грубе порушення Конституції України, яка гарантує безоплатний проїзд усім без винятку пенсіонерів за віком у міському громадському транспорті та на приміських маршрутах.

Нижче публікуємо текст заяви повністю:

"Ми, депутати Тернопільської районної ради, від імені територіальних громад району звертаємося до вас із вимогою забезпечити виконання статей Конституції України, зокрема статті 24, яка гласить: «Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками».

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів в транспорті загального користування» передбачено право пенсіонерів за віком на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та на приміських маршрутах.

Міська рада міста Тернополя рішенням виконавчого комітету ухвалила рішення № 543 від 02.08.2017 р. «Про затвердження Порядку забезпечення осіб, офіційно зареєстрованих чи фактичне місце проживання яких є м. Тернопіль, електронними квитками у вигляді «Соціальної картки тернополянина».

У Законі України «Про Державний бюджет України 2018 рік» видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян не передбачені і фінансуються за рахунок місцевих бюджетів.

Але стаття 142 Конституції України гласить: «Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою».

Вважаємо, що Постанова Кабінету Міністрів України №354 і Закон України «Про державний бюджет України на 2018 рік» суперечать одне одному. Вихід з цієї ситуації вбачаємо у спрямуванні коштів на пільгове перевезення з державного бюджету. Тоді будуть дотримані і Конституція України, і Постанова КМУ № 354, і права громадян України.

Нині пасажир-пенсіонер не може скористатися своїм правом на пільговий проїзд, якщо він не проживає в м. Тернополі. Але жителі Тернополя їздять в приміських маршрутах, де за пільговий проїзд оплачує Тернопільський районний бюджет. 30 тисяч дачних ділянок в районі перебувають у власності жителів міста, куди їдуть в основному пенсіонери.

Відповідно до статті 19 Конституції України «органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Чи Конституція вже не є Основним Законом України?", - йдеться у зверненні депутатів Тернопільської районної ради.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.