Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі 17 учасників АТО отримали сертифікати на квартири у новобудові. Міський голова Тернополя заявив, що відбір серед кандидатів здійснювали самі ж учасники АТО.

«Дуже важливо, щоб громада знала, що влада ні на мить не впливала на вибір жодного прізвища у цьому списку. Визначали прізвища тих, хто отримав квартири, представники спеціально створеної комісії, у яку входять самі учасники АТО та громадські організації. Кандидатури учасників АТО на отримання квартир були підтримані комісією одноголосно», - підкреслив Сергій Надал.

Також мер Тернополя зазначив, що завдяки ефективній співпраці міської ради і будівельних компаній процес видачі безкоштовних квартир захисникам України буде продовжуватися.

«Я переконаний, що процес видачі квартир героям АТО буде продовжуватися й надалі. І за це я хочу подякувати і будівельним фірмам, і шановним депутатам міської ради. Саме завдяки голосуванню на сесіях міської ради по інвестиційним угодам, власники земельних ділянок беруть на себе зобов’язання безкоштовно виділяти для бійців квартири у новобудовах. І сьогодні ми всі переконалися, що така система ефективна», - зазначив Сергій Надал. 

До списку 17 осіб, які отримали сертифікати на новенькі квартири увійшли ветерани АТО: Ростислав Кулик - учасник бойових дій, який отримав поранення при виконання бойового завдання; Богдан Дудар - ветеран АТО, що отримав поранення від підірву на розтяжці; Сергій Васильківський - ветеран АТО, поранений із стрілецької зброї; Богдан Музика - поранений протипіхотною міною; Олексій Воронцов - отримав сліпе осколкове поранення та інші. 

Загалом з початку року у Тернополі сертифікати на квартири отримали 29 учасників АТО.

Нагадаємо, що у Тернополі також започаткували ініціативу, згідно якої учасники АТО зможуть отримати грошову компенсацію замість земельної ділянки. Сума, яку зможуть отримати учасники АТО, становитиме середню вартість земельної ділянки у місті, помножену на 6 сотих. Адже саме таку площу землі отримали учасники АТО Тернополя у попередні роки. Тернопільські учасники АТО тепер будуть мати змогу обирати, що їм потрібно: земельна ділянка або її грошовий еквівалент за ринковими цінами.

Ще одна позитивна ініціатива, яку підтримали депутати – це Програма доступне житло, відповідно до якої, доступне житло за знищеними цінами, зможуть придбати в тому числі й ветерани АТО.

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.