Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Наприкінці квітня Кабінет Міністрів України вніс зміни до розрахунку та порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, що вступили у дію 1 травня 2018 року. Новий порядок передбачає перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі лише для певних категорій населення.

Відтак, Міністерство соціальної політики України з 1 травня змінює форму Декларації про доходи, посиливши вимоги до претендентів на житлові субсидії на неопалювальний період.

Відтепер декларувати необхідно буде доходи усіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Також з 1 травня необхідно буде вказувати в деклараціях дані про доходи від здачі в оренду квартири та оновлені дані від внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, для призначення субсидій переселенцям потрібно подати заяву без надання договору оренди, а громадян, що здають квартиру в оренду – з договором оренди.

Подати заяву та оновлену декларацію про доходи для перерахування субсидій відтепер зобов’язані також сім’ї, якщо хтось із їх членів фактично не проживає за місцем реєстрації та сім’ї, що отримують субсидію за рішенням комісії.

У зв’язку із нововведеннями, у нарахуванні житлово-комунальних компенсацій в 2018 році право на отримання субсидії втратили сім’ї, якщо хоча б один із їх членів відноситься до категорії громадян:

  • орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;
  • особи, які вчинили одноразову покупку або оплатили послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;
  • власники автомобілів та мотоциклів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років. Виняток становлять мопеди або машини, видані соцорганами;
  • власники квартири, площа яких перевищує 120 кв. метрів, або будинку, площею понад 200 кв. м. Обмеження не поширюється на дитячі будинки сімейного типу, прийомні та багатодітні сім’ї;
  • особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку у Центрі зайнятості як безробітні та особи, чиї задекларовані доходи за ІІІ - ІV квартал минулого року є нижчими за мінімальну заробітну плату того періоду. Таким громадянам управління праці та соціального захисту населення автоматично зараховує в дохід три прожиткових мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії;
  • громадяни з наявною двомісячною заборгованістю за оплату житлово-комунальних послуг.

 

У випадку приховування громадянами достовірної інформації (про наявність автомобіля, перебування з-за кордоном більше 2-ох місяців, місце фактичного проживання і т.д.), їх позбавлять виплат, зобов'яжуть повернути субсидії у державний бюджет та сплатити за комунальні послуги у повному обсязі.

У Тернополі процедура оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватиметься з 14 травня управлінням соціальної політики міської ради та усіма житлово-експлуатаційними підприємствами за місцем реєстрації заявника (орендарі — за місцем проживання). Призначення субсидії здійснюється на підставі заяви та декларації. Документи можуть бути подані особисто або надіслані поштою.

 

Графік прийому громадян:

  • Управління соцполітики (вул. Лисенка, 8,) – понеділок-п'ятниця: з 08.00 год. до 17.00 год.
  • Житлово-експлуатаційні підприємства – понеділок, вівторок, четвер з 08.30 год. до 17.00 год., середа, п’ятниця з 08.30 год. до 13.00 год.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.