Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«ТТ» часто звинувачують в тому, що ми «наїзджаємо» на правлячу в Тернополі партію «Свобода» загалом, і на «вінценосного» представника цієї політсили, мера міста Сергія Надала.

Та хіба ми це робимо безпідставно? Адже чи не щодня сьогоднішні керманичі  Тернополя дають підстави незаангажованим і не купленим ними, свободівцям, ЗМІ,  аналізувати те, як вони «правлять» і «господарюють» в нашому Місті. То ж не треба бути недолугим, щоб, наприклад, зрозуміти, що нам просто «замилюють очі». І чи не щодня. Будь-ласка, ось вам останні факти, які відомі всім, хто має дітей дошкільного віку або ж знайомих серед працівників освітянської сфери Тернополя. Ну, чи хто хоча б дивиться  місцеве ТБ чи читає пресу, яка «проплачено» звітує про досягнення та новини влади у Тернополі.

Отже, 27 вересня - загальнонаціональне свято «День вихователя і всіх дошкільних працівників». Ідея цього свята - допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий сад і на дошкільне дитинство в цілому. Цього дня проводяться заходи, присвячені Дню працівників дошкільних освітніх установ. Тільки у нашому рідному Тернополі влада провела урочистості для вихователів чомусь 3 листопада.
Чому начальник управління освіти міської ради Ольга Похиляк згадала про своїх підопічних аж через півтора місяці?

"Тернопільський тиждень", проаналізувавши останні події в освітянській галузі, пропонує свою версію пояснення такого  "відтермінування".
Все почалося з закритої наради, на яку запросили 60 представників від освіти (не важко порахувати, що це були директори і завідуючі), яким пані Похиляк чітко пояснила: грошей в бюджеті немає, тому будьте готові до жорсткої економії.

Такі розмови мали місце і в попередні роки, але ніхто не думав, що цього разу це дійсно станеться.

Адже якщо раніше бюджет перевиконувався і освіту, зазвичай, дофінансовували хоча би в частині зарплат, то в цьому році бюджет не лише менший за минулорічний, а й практично не має шансів бути виконаним взагалі.
Першою ластівкою стало розчарування педагогів, які вперше з 1990 (!) року з нагоди Дня вчителя (друга неділя жовтня) не отримали премій (якщо не помиляємося).

Потім їх примусово заставили іти у відпустки за власний рахунок. І якщо факт примусу чиновники максимально виправдовують, то факту написання заяв вже приховати не можуть.
Для завідуючих садочків це свято взагалі було зі сльозами на очах, адже тих, кого влада так помпезно нагороджувала, заставили здати по 300 гривень на організацію святкового столу (знову ж таки – чи не кожен наш читач має дітей, племінників чи знайомих, які мають дотичність до дитсадків і до їхніх педагогічних колективів, а тому знають, що «ТТ» й цього разу пише достовірну інформацію).

 І це при тому, що керівники дошкільних установ мало не зі своєї кишені годують дітей. Адже з 1 по 18 квітня у звязку з непрофесійними (чи корумпованими – це вже як хто вважає - прим. Авт) діями влади в організації тендерів на харчування, в садочки не надходила риба, яйця, мясо, молоко, сметана.

Мясо в асортименті зявлялося з перервами, останній раз його не було до 18 жовтня. Вже протягом місяця є перебої з постачанням овочів, фруктів, круп, а з цього тижня під питанням наявність в меню цукру, сиру домашнього.
Повторимося, в цьому легко переконатися тим, хто має дотичність до дитячих садків в Тернополі (вихователі, їхні родини, дітки, їхні батьки чи родичі - прим. Авт)

На тлі такої ситуації в освітянській галузі, начальник управління Ольга Похиляк отримала чітку вказівку міського голови Сергія Надала: максимально відвернути увагу тернополян від існуючих проблем. Так і зявилася ідея провести свято вихователя і всіх дошкільних працівників більше аніж за місяць після того, як його відзначали по всій Україні. І яке одразу охрестили балом під час чуми...

Олекса Ярич, «Тернопільський тиждень»

P.S. Так-так, ми не сплутали,  в Тернополі відзначили День працівників дошкільної освіти не 27 вересня (принаймні, Google і Wikipedia вказують саме на цю дату), а на початку листопада. Ось як про це свято написали на телеканалі ТV4: « третє листопада у календарі - День працівників дошкільної освіти, кажуть в управлінні освіти Тернопільської міськради. Це свято у Тернополі не відзначали, працівники дитсадків святкували День вчителя. Цього року вирішили започаткувати нову традицію.

Ольга ПОХИЛЯК, начальник управління освіти Тернопільської міської ради: "Це ті люди, які щоденною титанічною працею приносять любов і ласку кожним маленьким українцям і які люблять свою роботу, люблять своїх дітей. Ми сьогодні відзначаємо кращих з кращих, які все життя пропрацювали в дошкільних навчальних закладах..."

Що тут скажеш: напевне, влада Тернополя відзначає якісь інші дні, на відміну від всієї України, або хтось щось наплутав …

 

Коментарі  

 
+1 #5 Ремез 20.11.2011 10:14
"Когда польский заключённый отравил сторожевых собак, лейтенант Краузе предложил использовать вместо собак украинцев-бендеровцев, как они себя называли. Эффект был поразительный, вооружённые свистками и металическими прутами они увеличили смертность в двое".
Цитувати
 
 
+2 #4 знаю 13.11.2011 23:19
в садочках проблем нема. бо якби були, то всі би робили з того проблему, бо садочки на фінансуванні держави. а її точно в нас не люблять)))
Цитувати
 
 
+4 #3 на зборах 10.11.2011 07:34
в нашому садочку збирали збори і казали, що треба доплачувати за харчування, але як батьки будуть проти, то нічого не буде. зараз ніби все ок
Цитувати
 
 
+8 #2 просто я 09.11.2011 01:29
віват "мама", а в мене сестра завідуюча садіку, і вона здавала на той фуршет - то хто з нас неправий
Цитувати
 
 
+4 #1 мама 08.11.2011 23:31
в нашому садочку грошей ніхто не збирає. хіба на свята і раз на рік на ремонт
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.