Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

50 тисяч гривень втратив мешканець Теребовлянського району. Чоловік хотів придбати китайського тракторця за привабливою ціною, а натомість втрапив у тенета шахраїв.

Оголошення про продаж сільськогосподарської техніки потерпілий знайшов в інтернеті на одному з популярних сайтів. Зідзвонився з власником, який начебто проживає на Київщині, домовився про ціну і  доставку. Коли товар вже мали відправляти, продавець попросив 2,5 тисячі гривень на паливо. Наш краянин, розраховуючи на чужу порядність, гроші перерахував і очікував через добу побачити трактор  у себе на обійсті, однак не дочекався. Наступного дня киянин повідомив, що транспорт, яким доставляли техніку поламався, відтак перевезення здійснить служба доставки, працівники якої йому перетелефонують й узгодять усі деталі. Далі, довелось  сплатити 6,4 тисячі за послуги служби доставки, а коли здавалося усі питання залагодженні, ще й 100% передоплати, а це 41 тисяча гривень.

Гроші покупець відправив справно, а от трактор так і залишився в оголошені на сайті. Потерпілий звернувся за допомогою до правоохоронців. Поліцейські за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

До слова, про аналогічний випадок шахрайства днями повідомляли волинські правоохоронці. Волинянин теж купляв трактор за оголошення  в інтернеті, схожою є навіть вартість техніки – 42 тисячі гривень, ото ж не виключено, що працювали одні і ті ж шахраї. Пильнуйте!

А щоб вберегтися від подібних неприємностей, не довіряйте невідомим на слово! Немає жодних гарантій, що покупець чи продавець не виявиться шахраєм. Тому читайте відгуки, просіть фото товару, а головне – не оплачуйте наперед кошти, для таких покупок передбачений наложений платіж, застерігає Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.