Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Поки учасники АТО та сім’ї загиблих військових з Тернопільщини випрошують по клаптику землі, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна без будь-яких погоджень віддав три гектари територій під Тернополем лише двом особам та ще й зі зміною цільового призначення, повідомляють Тернополяни

Так, у 2016-2017 роках поблизу львівської траси учасникам бойових дій почали давати земельні ділянки по 0,06 га. Зліва від кафе-бару «Росинка», що знаходиться навпроти останніх територій, голова держадміністрації, за словами активістів, намагається роздерибанити 3 га землі. Так, розпорядження на такий ласий шматок території по 1,5 га отримали два учасники бойових дій, одним і яких є начальник Козівського відділення поліції Синовець Владислав Михайлович, інший – Григор Василь Петрович. Натомість земельну ділянку у 3 га можна було б розділити між 15-ма людьми пільгових категорій, які її потребують.

У бізнесових колах Тернопілля вже сьогодні є інформація, що ця немала ділянка має використовуватися далеко не для сільськогосподарських потреб, а для побудови будівельного гіпермаркету. Шириться інформація і про те, що наступні покупці встигли внести завдаток за землю у розмірі 100 тисяч доларів.

Раніше ця територія перебувала на балансі Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. Ще 27 липня 2017 року Степан Барна, мабуть, невипадково видав розпорядження «Про припинення права на постійне користування Служби автомобільних доріг у Тернопільській області земельною ділянкою на території Тернопільської міської ради Тернопільської області». Уже через рік на отримання цих територій з’явились свої претенденти.

Цікавим є те, що розпорядження на земельні ділянки Синовцю та Григору видав чомусь саме Степан Барна, а не очільник Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, який і мав би вирішувати це питання. Окрім цього, виявилось, що не було ніякого рішення сесії Тернопільської міської ради, щодо дозволу на виготовлення документації.

Розібратись у законності рішення з боку голови Тернопільської держадміністрації вирішили представники громадської організації «Сприяння реалізації та захисту прав учасників бойових дій “Єдина нація”». Так, активісти вже двічі навідувались до Степна Степановича. Спершу, голова Тернопільської ОДА, не зовсім зрозумівши, про які землі йде мова, пообіцяв вирішити проблему та розподілити 3 га землі по 0,2 га для сімей учасників бойових дій та інших АТОвців. Це дозволило б забезпечити земельними ділянками 15 людей, а не двох. Під час другого візиту членів громадських організацій Степан Барна заявив, що не збирається відміняти рішення і не погоджується на те, щоб розділити територію по 0,2 га.

 – Ми отримали інформацію, що на цих 3 га землі планується масштабне будівництво нового торгового центру. Ситуація справді дивна, бо багатьом людям отримання ділянок дається із труднощами. А тут і по 1,5 га дали, і цільове призначення змінили без будь-яких слухань на сесії. Окрім цього, цікавим є і факт тиску на Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області з вимогою якнайшвидше виготовити документи на передання землі Синовцю та Григору. Офіційні папери зараз на останній стадії виготовлення. Опісля буде приватизація, а ми знаємо, що в нас немає такого закону, який обґрунтував би відчуження земельних ділянок приватної власності,зазначив голова ГО «Сприяння реалізації та захисту прав учасників бойових дій “Єдина нація”» Максим Максименко.

Представники «Єдиної нації» вже відправили звернення з проханням вирішити свавілля у роздаванні земель на Тернопільщині та з’ясувати, чи використовує Степан Барна службову посаду заради власної вигоди. Відповідне клопотання отримали Адміністрація Президента України, Кабінет Міністрів, міський голова Тернополя Сергій Надал, начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол та голова управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.