Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

28 червня лікарі спеціалізованої клініки "Ортоклініка" організували волонтерську поїздку у с.Великі Дедеркали (Шумщина). 

Там тернопільські кваліфіковані медики протягом кількох годин проводили безкоштовний огляд та консультації для пацієнтів геріатичного будинку, учасників АТО, мешканців навколишніх сіл. Оглянули усіх, хто потребував допомоги, а це загалом близько 30-ти осіб.

Найбільше самотніх пацієнтів поважного віку турбуютьсуглоби та болі в ногах. Враховуючи вік і складність діагнозів, лікарі на місці вирішували, чи потрібне людині оперативне лікування, радили необхідні вправи, медикаменти.

Дану поїздку "Ортоклініка" організувала спільно з Тернопільським обласним відділенням Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО.

Консультативний огляд та поради щодо реабілітації матимуть продовження - кільком пацієнтам уже заплановано безкоштовне проведення необхідних маніпуляцій та навіть операції.

Супроводжували лікарів Аркадія Яворського, Юрія та Дмитра Тугарових, Євгена Петркушина та Сергія Бородіна, керівник Тернопільського обласного відділення Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк та волонтерка Віра Корицька. Вона й поділилася враженнями про теплий прийом пацієнтами геріатичного будинку в В.Дедеркалах. 

- Вразило, що 83-річну бабусю Галинувважали лежачою, бо вона не могла ходити зі спеціальними ходунками. Проте, коли реабілітолог підлаштував їх спеціально під неї, то вона почала ходити! - емоційно розповідає Віра Корицька. - Неможливо передати щастя жінки. Адже вона була переконана, що до кінця свого життя бачитиме світ лише з положення лежачи.

Здивувала лікарів і талановита пані Ольга Ямпольська, яка незважаючи на поважний вік, ще має придатний зір, аби в`язати гачком. Її колекція налічує понад 100 робіт і в геріатичному будинку для їх експозиції є цілий виставковий зал. А ще вона самостійно зв'язала килимки для сидіння прихожанам тутешнього храму. 

Тільки пані Ольга встигла поскаржитися, що в`язала би більше, алебракує ниток, як приїхав Віталій Семенюк і привіз цілий ящик пряжі різного ґатунку. Він навіть не здогадувався про цікаве хобі талановитої жінки, проте взяв із собою нитки до геріатричного будинку, аби подарувати бажаючим. 

- За це Ольга Ямпольська подарувала три свої роботи Віталію Семенюку, - пригадує пані Віра. - Він був дуже розчулений, бо справді абсолютно випадково привіз ящичок ниток. Тепер тепло рук цієї невтомної жінки піде у світ – її в’язані мережива пан Віталій планує подарувати партнерам ЮНЕСКО у Польщі, Німеччині та Франції.

Люди в геріатичному центрі дуже компанійські і незважаючи на вік та недуги - відкриті, оптимістичні, сильні духом. Вони тут залюбки читають відвідувачам авторські вірші та діляться життєвими історіями. Найактивнішою серед них є пані Мирослава, яка плете кошики з лози, ловить рибу і навіть часто ходить по гриби.

- Як нам розповіла завідуюча Любов Іванівна, вони знають побажання кожного пацієнта, їхні примхи, забаганки, - діляться спеціалісти “Ортоклініки”. - У геріатичному будинку дуже чисто, а персонал уважний.

Під час цього «волонтерського рейду» лікарі оглянули і терпляче вислухали абсолютно всіх, хто прийшов. Разом із головою Великодедеркальської громади Іваном Данилюком, представники “Ортоклініки” та керівник "ЮНЕСКО" домовилися про подальше проведення спільних заходів, спрямованих на покращення стану здоров`я громадян. А у найближчий час планують забезпечити потребуючих членів місцевої громади спеціальними функціональними ліжками.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.