Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Громада Тернополя у суді перемогла представників газових олігархів, які кинули мільйони на боротьбу з котельнями на альтернативних видах палива. Суд відмовився визнавати недійсним договір спільної діяльності між ТОВ «Тернопільтепло» та КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Котельням на альтернативі бути. Іншими словами діяльність ТОВ «Тернопільтепло», яке будує в Тернополі котельні на альтернативному паливі, є повністю законною і легітимною.

Котельні на альтернативі законні

Так звані «активісти» - представники олігархічних політичних партій були переконані у своїй перемозі, що рішення суду буде на їхню користь. Проте після судових дебатів, доводів сторони відповідачів - суд не задовольнив позов.

Представники ТОВ «Тернопільтепло» та КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» довели, що немає жодної підстави для визнання договору недійсним. Таким чином, нарешті суд дав остаточну юридичну відповідь, що котельні на альтернативних видах палива ЗАКОННІ.

Котельні на альтернативі екологічні

Ще в кінці 2017 року ЗАКОННИМИ котельні на альтернативі визнали державні екологічні та дозвільні служби. Профільний державний «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України» після багатьох екологічних аналізів, громадських слухань та вивчення дозвільних документів, дав добро Держпродспоживслужбі України видати дозвіл на роботу котелень на альтернативному паливі у Тернополі.

Окрім відповідності всім українським екологічним вимогам, тернопільські котельні на альтернативі повністю відповідають також європейським нормам. Котельні на торфі у Тернополі за показником допустимих викидів пилу в атмосферу відповідали європейській нормі – 50 мг/м3. Зараз ситуація ще краща. В Україні така норма становить 150 мг/м3. А показник очищення рукавним фільтром складає 99,6%, що відповідає європейським нормам. Іншими словами показник викидів тернопільських котелень на альтернативному паливі такий самий, як і в норвезьких чи фінських містах. 

Котельні на альтернативі – це перемога над газовими олігархами

Таким чином, громада Тернополя поступово виграє «війну» проти газових олігархів. Тернопіль буде поступово відмовлятися від російського дорогого газу і переходити на дешеву українську альтернативу. 

Нагадаємо, олігархи постачають дорогий газ Тернополю і не зацікавлені, щоб тернопільські котельні переходили на дешеву альтернативу. І вони намагаються на корінні «обрізати» саму ідею використання у Тернополі альтернативної енергетики. Адже на кону сотні мільйонів гривень, які щороку тернополяни платять газовим олігархам. І для цього вони найняли юристів та так званих «професійних активістів». Мета їх – не допустити у Тернополі котельні на альтернативі.

Тарас Мельник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.