Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Два десятки представників різноманітних громадських організацій, спілок, благодійних фондів відвідали тренінг «Соціальне замовлення у Тернополі: основні етапи». Його 20 липня організувала Коаліція ГО «Тернопільський центр реформ» в рамках реалізації “Дорожньої карти реформ Тернополя”.

Таке навчання потрібне для неурядових організацій, адже Тернопіль активно працює над впровадженням механізму соціального замовлення. Завдяки йому, соціальні послуги для потребуючих категорій населення, зможуть надавати не лише комунальні та державні установи, а й громадські організації, благодійні фонди. А це значно підвищить якість надання послуг та зменшить витрати з бюджету на утримання приміщень, технічних працівників, бухгалтерів, тощо.

До 13 серпня у Тернополі триває прийом заявок від громадських об’єднань на Конкурс, оголошений міською радою, на надання соц.послуг для осіб з інвалідністю з дитинства після 18 років та осіб з онкологічними захворюваннями IV стадії. Ці два напрямки були обрані робочою групою після проведених досліджень та аргументацій.

Оскільки така практика для нашого міста нова, тому й Конкурс є «пілотним», випробувальним, має моніторингову місію, та для початку триватиме лише чотири місяці. Якщо ж вдасться добре реалізувати соціальне замовлення завдяки даному конкурсу, його оголошуватимуть на більший термін, збільшать фінансування, а також розширять перелік соціальних послуг, які зможуть надавати неурядові організації.

“Це перший крок до надання якісних послуг. Зараз стартувала лише пілотна версія соціального замовлення. Повноцінно механізм запрацює лише тоді, коли міською радою буде прийнята відповідна програма. Це дасть змогу розширити перелік послуг, які надаватимуться населенню та позитивно вплине на якість цих послуг”, - коментує Володимир Шевченко, юрист Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі(ГО “Центр громадського моніторингу та аналітики”) та член Ради Коаліції ГО "Тернопільський центр реформ”.

Успішним досвідом реалізації соціального замовлення неурядовою організацією ділився тренер зі Львова – Дмитро Тигач. Він є головою Благодійного товариства «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» у Львові. Більше десяти років ця організація є лідером надання послуг догляду та підтримки ВІЛ-позитивним людям як у Львові так і в області.

Присутні дізналися основні тонкощі державного фінансування, соціального замовлення, залучення бюджетних коштів, розглянули аспекти витрачання бюджетних коштів та поради щодо співпраці з місцевою владою.

На зустрічі також виступив представник Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Петро Тимочко (заступник із загальних питань начальника Управління соціальної політики), який відповідально та терпляче роз`яснював учасникам заходу умови конкурсу на надання соціальних послуг за кошти бюджету, відповідав на запитання щодо правильного та грамотного заповнення конкурсної заявки, пояснював вибір робочої групою двох пріоритетних напрямків, у яких працюватимуть неурядові організації у разі перемоги на конкурсі.

Для громадських організацій та благодійних фондів Тернополя така практика роботи за державні кошти є досить новою. Тому волонтери та працівники таких організацій із зацікавленням, але й частковою тривогою ставляться до нововведення. Адже переживають про тонкощі роботи із державними коштами через казначейство, вчаться правильно розраховувати вартість надання соцпослуг. Кажуть, що мають досвід роботи лише з грантовими коштами, а це – зовсім інші види звітувань та відповідальності.

Довідка:

  • Конкурс на залучення бюджетних коштів оголошується у 2018 році для надання соціальних послуг:
  • Денний догляд (особи з інвалідністю з дитинства після 18 років);
  • Паліативний догляд (особи з онкологічними захворюваннями IV стадії).
  • Повний комплект конкурсної документації в електронному та друкованому вигляді необхідно подати в: Управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: вул. Лисенка, 8, м. Тернопіль, 46002.

Відповідальна особа:Тимочко Петро Володимирович, Копач Оксана Володимирівна, телефон для довідок: 23-56-70, 52-58-29

  • КІНЦЕВИЙ ТЕРМІНприймання конкурсної документації – 13 серпня 2018 року.
  • Розкриття конкурсних пропозицій - 14 серпня 2018 року о 10.00 в приміщенні управління соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка 8, к.№15).
  • Форму конкурсної пропозиції, вимоги до її оформлення та необхідні консультації можна отримати за адресою: вул. Лисенка 8, м. Тернопіль, к. №14-15, щоденно, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 13:00 год., з 14:00 до 17:00 год.
  • ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ КОНКУРСУ – до 23 серпня 2018 року.

 

Секретаріат Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ»,

в рамках реалізації “Дорожньої карти реформ Тернополя

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.