Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Генеральний прокурор Юрій Луценко удосконалює методи Віктора Пшонки.

10 вересня 2018 року прокурор Генпрокуратури Павло Матвійчук вручив трьом учасникам АвтоМайдан - AutoMaidan – Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику обвинувальний акт, відповідно до якого їх звинувачують у побитті народного депутата Олега Барни. Нібито нардепу були заподіяне насилля курячими яйцями на мітингу біля Верховної Ради 13.07.17 року за зняття недоторканості з депутатів, яких підозрюють у корупції – Полякова, Розенблата, Добкіна та інших. Щоправда, в матеріалах справи жодної згадки про тілесні ушкодження Барні нема.

За інцидент, який максимум можна кваліфікувати як дрібне хуліганство, автомайданівців звинуватили за статтею, яка передбачає від 4 до 7 років тюрми (ч.2 ст.346 КК України).
Ця справа має чіткий зв'язок з акціями протестів, які організовував Автомайдан. Розслідування активізувалось саме після мітингу 17 жовтня 2017 року. А після поїздки Автомайдану до Юрія Луценка додому 9 грудня 2017 року активістам одразу вручили підозру. Слідчі не приховують, що всі дії вчиняються за вказівками з Генеральної прокуратури.

Ці та інші обставини справи дозволяють зробити однозначний висновок – жбурляння яєць у Барну було використано лише як привід для переслідування активістів, і цього разу всі сліди ведуть саме до Юрія Луценка.
Ця ситуація доводить – Луценко не те, що не реформував прокуратуру, а лише удосконалив її як репресивний механізм, який працює за методами Пшонки. Генпрокуратура продовжує давати вказівки про незаконне притягнення до кримінальної відповідальності, а слідчі та прокурори безвідмовно їх виконують. Більше того, якщо у часи Пшонки нікого з активістів не засудили, то Юрій Луценко зробив все, щоб саме за акцію протесту активістів покарали мінімально 4 роками тюрми.
Генпрокурор створив прецедент, коли за будь-яке дрібне порушення на мітингу активістам загрожуватиме тюремне ув’язнення. Механізм, який прокуратура відпрацьовує зараз на трьох активістах, може бути застосованим до кожного з нас – небайдужих громадян, які готові відстоювати свої права, у тому числі шляхом акцій протестів.
Ми вважаємо цей випадок не просто цинічною зрадою цінностей Майдану та оголошенням війни всім активістам. Луценко та підлеглі йому прокурори вчиняють злочин, за який повинні відповідати. Методи Пшонки, до яких вдається нинішній Генпрокурор напередодні 5-ї річниці Революції Гідності, не пройдуть. Нас не залякав режим Януковича, нас не залякати й вам.

Ми вимагаємо:
- негайно припинити переслідування автомайданівців та інших активістів і журналістів за надуманими приводами;
- негайно відсторонити причетних до цього злочину;
- належно розслідувавати та притягннути до відповідальності винних за фальшування, включно з Генеральним прокурором Юрієм Луценком.

 

#ДеклараціяНебайдужих

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.