Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тепер ви маєте довести, що здатні перейти на новий рівень місцевого самоврядування, - В’ячеслав Негода оголосив перелік 25 ОТГ – нових партнерів програми USAID DOBRE

4 жовтня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило партнерство з 25 новими об’єднаними територіальними громадами. Підтримку цим громадам надаватиме програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

«Тепер у програмі беруть участь 75 об’єднаних громад. І ми зацікавлені, щоб вони стали зразком успішності для інших. Коли об’єднані громади досягають успіхів, ні у кого не залишається підстав сумніватися в доцільності децентралізації – шляху, яким країна йде з 2014 року», - сказав В’ячеслав Негода (з 1990 до 1998 року очолював Тернопільську міську раду - прим.ТТ) під час оголошення результатів третьої когорти громад - партнерів програми DOBRE.

Він також зазначив, що цим 25 громадам пощастило мати таку підтримку. Але для них це не просто почесний статус партнера програми, попереду на громади чекає важка робота, бо вони мають довести, що спроможні використати допомогу максимально ефективно і створити нову якість життя, нову якість надання послуг, перейти на новий рівень місцевого самоврядування.

«Звертаюсь до лідерів громад. Не чекайте, що програма прийде і вирішить усі ваші питання. Беріть ініціативу в свої руки – розробляйте стратегію розвитку, залучайте до реалізації проектів громадськість, бізнес, молодь. Результату досягають лише ті, хто робить, а не чекає, що хтось зробить за них. Наше міністерство готове сприяти таким громада в усьому», - зазначив В’ячеслав Негода.

Директор програми USAID DOBRE Беррі Рід зазначив, що громади – партнери програми отримають технічну допомогу та співфінансування проектів у пріоритетних напрямках, над якими працюватимуть громади: місцевий економічний розвиток, підвищення якості надання послуг, залучення молоді до прийняття рішень, поліпшення комунікації з мешканцями тощо.

«Ви зробили дуже багато, щоб стати партнерами нашої програми. Але найскладніше попереду. Це не просто престиж, це тяжка праця на результат. Це роки роботи над успіхом», - сказав Беррі Рід.

Список третьої когорти громад - партнерів програми DOBRE:

Тернопільська область:

Борщівська міська об’єднана територіальна громада

Зборівська міська об’єднана територіальна громада

Золотниківська сільська об’єднана територіальна громада

Лановецька міська об’єднана територіальна громада

Підволочиська селищна об’єднана територіальна громада

Хоростківська міська об’єднана територіальна громада

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.