Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

5 жовтня на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради депутатами було підтримано проект рішення про надання згоди на добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади п’яти сільських рад, серед яких Курівецька, Малашовецька, Чернихівська, Кобзарівська та Городищинська сільські територіальні громади Зборівського району. Таким чином, міська рада надала згоду на добровільне приєднання п’яти сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади.

Тернопіль знову перший

Варто зауважити, що це перший випадок в історії Україні, коли ОТГ (об’єднана територіальна громада) утворюється навколо обласного центру. Міський голова Сергій Надал зауважив, що це важливий крок у розвитку нашого міста.

«Це фундаментальне рішення, до якого ми довго йшли. І я пишаюся, що з цим рішенням погодилися практично всі депутати. Для Тернополя створення ОТГ відкриває нові можливості, оскільки це буде одна із перших новоутворених громад на базі обласного центру. Можна буде збудувати нові стосунки з центральним бюджетом України. З’явиться можливість залучення міжнародної фінансової допомоги», – підкреслив Сергій Надал.

Тепер схвалений проект рішення «Про добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади» подадуть для отримання висновку у Тернопільську обласну держадміністрацію. Але старт громаді уже дали – без сумнівів.

Відтак повноправними тернополянами незабаром стануть жителі 10-ти сіл: Курівці, Малашівці, Чернихів, Кобзарівка, Городище, Глядки, Плесківці, Вертелка, Носівці та Іванівці.

Відповідне рішення було прийняте після розгляду звернень сільських голів і відповідних рішень сесій сільських рад, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, а також керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Перемовини щодо приєднання сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади тривали впродовж року.

На сесії міської ради також було затверджено проект плану організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальних громад до Тернопільської міської територіальної громади. На даний момент створена робоча група з метою підготовки проектів рішень, пропозицій для проектів бюджету та визначення пріоритетних напрямків.

Переваги для «нових тернополян»

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету, мешканці населених пунктів, які виявили згоду на об’єднання із Тернополем в територіальну громаду, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами. Зокрема:

Медицина:

  • користування перевагами програми «Здоров’я тернополян»;
  • їм буде надаватися медична допомога лікувально-профілактичними закладами міста;
  • вони будуть забезпечуватися безоплатними рецептами;

Освіта:

  • надання безкоштовних освітніх послуг в закладах позашкільної освіти (гуртки, секції, позашкільні групи);
  • надання безкоштовної дошкільної освіти (садочки);
  • надання безкоштовної освіти в інших закладах культури, фізичної культури і спорту.

Транспорт

·         видача пільгового електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового проїзду;

·         забезпечення персоніфікованою «Карткою тернополянина» інших категорій на платній основі на рівні мешканців міста;

·         надання права на пільговий проїзд у міському транспорті загального користування (крім таксі), а саме права оплати половини вартості проїзду учнями, вихованцями середніх та професійно-технічних навчальних закладів та студентами вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації денної форми навчання.

Соціальна сфера:

·         на них буде розповсюджуватися міська програма «Турбота» (регулярні виплати соціально незахищеним верствам);

·         при бажанні громад, створення філій ЦНАПів та управлінь ЖКГ;

·         модернізація амбулаторій та влаштування пожежних станцій.

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.