Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодавно в одному з сіл Козівського району, як зрештою, і в багатьох інших селах та містечках, які входять у виборчий округ нардепа від президентської партії БПП "Солідарність" Тараса Юрика, облаштували недешеві електронні знаки біля пішохідного переходу. Після чого в провладній місцевій пресі зявилися статейки, з яких слідувало, що "вклонятися" за це потрібно саме порошенківцю Юрику. Про те, що на це виділені гроші з місцевого бюджету, та ще й що при цьому заробили члени родини цього нардепа, делікатно не говорилося. Хоча про цю схему місяців два тому вичерпно написав журналіст одного з тернопільських сайтів.

"Після статті «Чому не я буду голосувати за Тараса Юрика» мені почали писати, з запитаннями чому не пишу, як Юрик знаки пішохідних переходів встановлює. Здивувався я, де Юрик і де дорожні знаки.

Звичайно, якщо є проблемна пішохідна зона, громада зверталась до поліції, місцевих чиновників, дорожніх служб, а результату не було, можна використати «звернення народного депутата». Звернення і запит це можливо єдиний інструмент впливу від народного депутата. А розуміючи, як Юрик майданчики будував, вирішив детальніше поцікавитись, що ж це за історія така.

В ЗМІ справді писали про те, що за сприяння народного депутата України Тараса Юрика на Тернопільщині буде встановлено понад 50 сучасних комплексів «Пішохідний перехід». Про це повідомив помічник нардепа Василь Мудло. Зокрема, “розумні” пішохідні переходи розмістять у Зборівському, Козівському, Підгаєцькому, Бережанському та Тернопільському районах. Минулого року в області із держбюджету було виділено кошти на закуплю перших сучасних пішохідних переходів, які облаштували у селах Краснолука і Татаринці Лановецького району. Ще 2 переходи встановили у місті Ланівці.

Але, що так гордо називають «комплекс «Пішохідний перехід»», адже пішохідний перехід згідно Правил дорожнього руху позначаються дорожніми знаками 5.35.1 — 5.37.2, дорожньою розміткою 1.14.1 — 1.14.3, пішохідними світлофорами. Встановлення таких інженерних конструкцій чітко регламентуються державними стандартами, адже невірно встановлений знак може призвести до серйозних наслідків аварій, ДТП зі смертельними наслідками й т. д. В Лановецькому районі справді встановлювали сучасні знаки пішохідного переходу з LED підсвіткою. Про це повідомила Служба автомобільних доріг у Тернопільській області. Підрядником виступило ТВО «Міжнародні Інженерні Системи» та виконали покладені роботи на них. А Лановецький район - це не округ депутата Юрика Тараса, тому цікаво що ж на окрузі № 165 робиться, оскільки там нардеп допомагає держаним фінансуванням. Так справді майже усі 5 районі укладати договір на встановлення сучасних комплексів «Пішохідний перехід».

Сучасність комплексу полягає в LED освітленні самого знаку та можливістю світлового сигналу, коли пішохід знаходиться на переході. Корисна штука подумав я, але коли депутат за щось починає братись, одразу варто цікавитись скільки це буде коштувати та хто буде виконувати. На території виборчого округу Юрика усі тендерні купівлі переміг ФОП Гасай Андрій Олегович. Як зумів перемогти Гасай на усіх тендерах, оскільки на інших торгах він зазнає поразки. Буквально на днях не зміг отримати можливість школярів зі Збаража меблями забезпечити.

Підприємцю, котрий своє підприємство реєструє на одній з квартир Тернополя, перемагає в 4 районах області на встановлення сучасного технічного обладнання. А де ж він його виробляє?

Від так договір уклали: Зборівська районна рада на 154 тисяч грн. (6 штук), Саранчуківська сільська рада на 80.8 тисяч грн.. (5 штук), Відділ містобудування, архітектури, розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Підгаєцької районної державної адміністрації на 159.6 тисяч грн.(5 штук), Зборівська міська рада на 162.7 тисяч грн. (7 штук), Сектор розвитку інфраструктури житлово-комунального господарства Козівської районної державної адміністрації на 199.0 тисяч грн.(10 штук), Підгаєцька міська рада на 98.9 тисяч грн. (6 штук), Залозецька селищна рада на 64.6 тисяч грн. (4 штук). Детальніше з договорами можете ознайомитись тут.

В асортименті є два види технічних можливостей сучасних дорожніх знаків пішохідного переходу. Підключення до мережі живлення та з автономним блоком живлення. Ціна на таку сучасну техніку в підприємця Гасай 16 480 грн за знаки з живленням від мережі та 55 550 грн за знаки з автономним живленням. Не дешеві іграшки для місцевих бюджетів правда? Вирішив поцікавитись цінами на ринку на подібні технічні нововведення. Зв’язався з одним із лідерів на ринку України з виготовленням знаків - ТОВ "Знаки УА". Мені надіслали прайс з розцінками на їх продукцію, кожний з вас може самостійно зв’язатись та поцікавитись.

 

Різниця в ціні вражає, правда?

Прослідкувавши тендерні закупки провідних компаній на ринку України, окрім відмінностей в ціні, помітив в накладних вписують усі елементи комплексу, включно до засобів кріплення. А підприємець Гасай вказує лише одним словом «комплекс Пішохідний перехід», отже логічно, що ці деталі вже включено. Тут я згадую людей, котрі мені писали поцікавитись цією темою, та розказували, як місцеві ради «натягують» встановлювати опорні стовпи для знаків коштом місцевих бюджетів. Як це так!!? Ціна в 2-3 рази більша, а стовпів в комплексі нема? А хто тоді буде надавати гарантії на виконання таких робіт та відповідати за дотримання державних стандартів? Чи це не в пріоритеті, основне продати!?

 

Договір ТОВ "Знаки УА"

 

 

Договір ФОП Гасай А.О.

В можна також задуматись про доцільність встановлення «таких» дорогих пішохідних переходів. Для прикладу беремо маленькі селища, де в світлий час доби пішохідні переходи не активно використовуються, не кажучи вже про нічний час доби. Для початку в деяких з них було б добре відновити дорожню розмітку «зебру». Селищним радам також можна було розглядати заміну старих дорожніх знаків на оновлені європейського зразка з окантовкою що відбиває світло. Такий знак коштує у компанії ТОВ "Знаки УА" 1668,00 грн за подвійний. Важливо, що такий знак помітний і в світлу пору дня, оскільки має яскраво-зелене обкантування.

Місцеві ради чомусь вирішують закупляти дорогі дорожні знаки в підприємця зареєстрованого на одній з квартир Тернополя. Весною в місті Зборові встановили саме такі пішохідні комплекси, а на сьогодні звукове супроводження уже не працює.

Хто ж це такий щасливий підприємець, котрому вдалось підкорити та переконати місцеві бюджети віддати йому чималі суми.

На фото дві жінки, одна з них Мар’яна Юрик, а інша Наталія Гасай. Мар’яна Юрик – це дружина народного депутата Тараса Юрика. За останні роки депутатства чоловіка у дружини справи пішли куди краще. З 2016 року вона приватний підприємець, але доходи декларує за 2017 рік, також Мар’яна Юрик отримує роботу в Обласні державній адміністрації. Наталія Гасай сестра Мар’яни Юрик, раніше також приватний підприємець в Тернополі зареєстрована за адресою місто Тернопіль, бульвар С. Петлюри, будинок 4, квартира **, сьогодні за такою адресою зареєстрований підприємець Юрик Мар’яна.

Андрій Гасай чоловік Наталії Гасай, котра є рідною сестрою з дружиною депутата Юрика. До 2013 року Андрій Гасай займався перевезеннями, після Революції Гідності вирішив підставити плече родичу в розбудові Тернопільщини. Працюють не покладаючи рук не тільки в становленні пішохідних переходів, за дітей також думають.

В соціальні мережі красувався ось такий пост, де хвалять депутат за турботу про громаду. Зборівська міська рада замовляла це дитячий майданчик, правильно, в ФОП Гасай Андрій за 58.7 тисяч грн..

А по округу Тараса Юрика таких майданчиків було замовлено Бережанським районним відділом освіти на 115.1 тисяч грн., Великогаївська сільська рада на 45.0 тисяч грн., Козівським районним відділом освіти 57.6, Великоберезовицька селищна рада купила 2 майданчики по 57.6 тисяч грн..

Успішний бізнесмен і «депутат щось робить» правда?

Цікаво, що бізнес започаткований дружиною народного обранця в лютому 2016 спеціалізується на продажі комп’ютерної техніки. Тарас Юрик за 2016 рік звітував про свої здобутки ось таку інформацію. Загалом область під кінець 2016-го отримала понад 700 комп’ютерів. Їх надала Китайська Народна Республіка відповідно до урядової програми комп’ютеризації навчальних закладів України.

Цю цікаву зацікавленість дружини депутата до комп’ютерної техніки в 2016 і лише декларування перших доходів у 2017 році я вже буду вивчати в наступній статті.

Петро Заставецький

Джерело

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.