Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Після того, як уряд ввів обмеження у праві на субсидію для великої кількості українських домогосподарств, мерія Тернополя почала активну діяльність щодо скасування цих обмежень. Адже після підняття цін на газ, нова вартість стає не підйомною для більшості тернополян.

Уряд дотиснули

Міський голова Тернополя Сергій Надал підняв питання спрощення процедури надання субсидії під час масштабного Форуму Асоціації міст України, який пройшов у Тернополі за участі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Вже тоді глава уряду пообіцяв меру Тернополя розібратися із ситуацією.

Також на черговій сесії міської ради Тернополя депутатами було прийнято звернення Тернопільської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до існуючої Постанови, яка регламентує порядок призначення житлових субсидій, введених в дію з 01.05.2018р.

І, нарешті, ситуація зрушилася. Управління соціальної політики Тернопільської міської ради повідомляє, що 17 жовтня 2018 року Урядом було внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій населенню.

Міський голова вже прокоментував такі зміни. «Вдалося усунути штучні перепони для того, щоб тернополяни, які цього потребують, отримали субсидії. Користуючись нагодою, хочу порадити не зволікати й звернутися за субсидіями. З боку міської влади буде максимальне сприяння. При органах соцзахисту створені окремі комісії, які будуть враховувати індивідуальні обставини кожної сім’ї, яка потребуватиме субсидії», - підкреслив Сергій Надал.

А тепер конкретніше про спрощену процедуру нарахування субсидій:

Відповідно до змін, відтепер, спеціально створені комісії при місцевих органах влади, зокрема і Тернопільської міської ради, матимуть більше повноважень та розглядатимуть кожне звернення про призначення або не призначення субсидії в індивідуальному порядку.

Комісія також може призначати субсидії за особливими умовами у разі коли:

- особа або інші члени домогосподарства надають соціальні послуги, перебувають у місцях позбавлення волі;

- члени домогосподарств є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря;

- особа мала суму середньомісячної нарахованої заробітної плати менше від розміру мінімальної заробітної плати не більше ніж на 10 відсотків за умови сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску).

Відповідно до нових правил у порядку призначення житлових субсидій, розширюється коло їх отримувачів, а саме:

Перелік осіб, яким може бути збільшена норма житла, на яку надається субсидія, розширено на 30%.Відтепер субсидію на понаднормову площу житла можуть отримати також громадяни, які:

- отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника;

- досягли пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років;

- отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, робітники мають право на субсидію. Субсидія може призначатись у випадках не сплати ЄСВ, якщо заборгованість по сплаті виникла з вини роботодавця, а не особи.

Особи, які мають заборгованість по сплаті аліментів, не матимуть субсидії.Субсидія не призначатиметься, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які за даними Єдиного реєстру боржників мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці (крім осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря).

Загальна площа житлового приміщення, на яку призначається субсидія, змінюється на опалювальну площу.Житлова субсидія призначається, якщо опалювана площа житлового приміщення не перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку та 200 кв. метрів для індивідуальних будинків.

Врегульовано питання наявності двох особових рахунків у великому будинку/квартирі.За рішенням Комісії субсидія може бути призначена на житлові приміщення (будинки), на які оформлено два і більше окремі особові рахунки, за умови, що опалювана площа частини житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

Субсидія для заробітчан та студентів

Надано право отримувати субсидію у випадку перебування осіб за кордоном легально.Субсидія за рішенням комісії може призначатись якщо члени домогосподарства в період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, документально підтвердили набуття страхового стажу в інших країнах шляхом надання легалізованих в Україні документів. Перелік країн розміщено на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Вирішено питання призначення субсидії студентам, які проживають в гуртожитку.При розрахунку розміру субсидії доходи батьків не враховуються у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання.

Вирішено питання врахування доходів розлучених батьків за наявності дитини.У випадку, коли батьки розлучені, при розрахунку розміру субсидії доходи одного з батьків дитини не враховуються у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною.

Змінено перелік доходів, які враховуються та які не враховуються при розрахунку розміру субсидії.До доходів будуть враховуватись грошові перекази, отримані із-за кордону. До доходів не будуть враховуватись сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб.

Субсидія для безробітних

Змінено систему розрахунку сукупного доходу для осіб, які отримували допомогу по безробіттю.Для осіб, які у періоді, за який враховуються доходи, отримували допомогу по безробіттю, до сукупного доходу враховується:

- за кожний місяць отримання допомоги у розмірі, меншому за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - дохід у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи;

- за кожний місяць отримання допомоги у розмірі, більшому за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - фактично отримані доходи;

- за кожний місяць, у якому відсутні доходи, - дохід у сумі трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.

Субсидія для підприємців

Змінено систему розрахунку сукупного доходу для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і є платниками єдиного податку першої – третьої груп, не враховується дохід, отриманий самозайнятою особою та дохід від провадження підприємницької діяльності.

Змінено оплату обов’язкового платежу за надану послугу. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість. Якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги не перевищує обсягу обов’язкового відсотка платежу житлова субсидія на наступний неопалювальний сезон призначається на підставі звернення громадянина.

Отже, сім’ям, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги та виявили бажання отримувати житлові субсидії в опалювальний період 2018 року, з 01.10.2018 необхідно звернутися до управління соціальної політики Тернопільської міської ради та подати заяву і декларацію про доходи. Субсидія призначається з місяця подання заяви.

Якщо громадянин виявив бажання добровільно сплачувати Єдиний соціальний внесок, то йому необхідно звернутись до управління Пенсійного фонду.

Телефон для довідок: 52-14-03; 23-66-04.

 

За матеріалами ТМР

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.