Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Органами прокуратури Тернопільської області проведено перевірки стану дотримання законодавства при виконанні кримінальних покарань у виді арешту та позбавлення волі стосовно осіб, які на час набрання вироками законної сили, не перебували під вартою.

За результатами перевірок, кількох осіб, які давно мали б бути у в’язниці, територіальні органи поліції розшукали  та направили  для відбування  призначеного покарання тільки після втручання  прокуратури.

Так, вироком Тернопільського міськрайонного суду від 16.03.2006 колишній міліціонер засуджений за ч.2 ст.365 КК України до 4 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з роботою у правоохоронних органах строком на 3 роки. Розпорядження про виконання цього вироку, що набрав законної сили,  скеровано на виконання у Тернопільський МВ УМВС України в Тернопільській області ще кілька років тому. Однак, службовими особами поліції розшук засудженого фактично не здійснювався. Лише після втручання прокуратури Тернопільської області, засуджену особу затримано за місцем проживання та скеровано для відбування призначеного судом покарання у місця позбавлення волі. 

Окрім цього, Кременецькою місцевою прокуратурою виявлено ряд порушень при оголошенні в розшук засуджених, які ухилялися від призначеного судом покарання у виді арешту. Службові особи територіальних підрозділів Національної поліції області маючи реальну можливість виконати вироки судів, володіючи інформацією про місцезнаходження засуджених, належних заходів не вживали. Лише після внесення Кременецькою місцевою прокуратурою відповідних вказівок затримано та направлено для відбування призначеного судом покарання 2 осіб.

Загалом, з метою усунення порушень вимог Законів України «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про Національну поліцію» та Кримінального процесуального кодексу України, керівництву Головного управління Нацполіції в Тернопільській області внесено більше 15 документів прокурорського реагування для з’ясування причин та вжиття заходів. Робота на цьому напрямку триває.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.