Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вода це життя, тому об’єкти водопостачання є стратегічними, а їх знищення (особливо під час неоголошеної війни) є злочином перед майбутнім поколінням.

В даній статті (і щоб не бути голослівними, під статею наводимо відповідні документи, які є у відкритому доступі – прим. ТТ) ми розповімо про знищення одного із таких об’єктів життєдіяльності Тернополя колишнім мером міста в його гонитві за черговими мільйонами. 

Отже, про все по порядку.

26.04.2007 в Тернополі було засновано таке собі ТОВ «Фірма Віртус» (згодом перейменована на ТОВ «БСК Трейдінг»), а 18.07.2007, тобто менше аніж через 3 місяці по тому, подібне до нього ТОВ «Інекском».                           

Що цікаво, співзасновником ТОВ «БСК Трейдінг»), є громадянинка Росії, а керівником -  колишній очільник агропромислового управління Тернопільської облдерджадмінстрації, свободівець Олег Напора.

Вказані товариства разом поєднувало те, що їх кінцевими бенефіціантом стали власники ПАТ «Птахофабрика Тернопільська», головою правління якого, до того як стати мером обласного центра і працював сьогоднішні нардеп Роман Заставний (крім цього йому в товаристві належала і чимала кількість акцій - прим. ТТ)

14.08.2007 ці пов’язані кінцевим бенефіціантом товариства, продали один одному розташоване по вул. Чумацька,2,  в м. Тернополі нерухоме майно площею 106,3 кв.м.

Хто не знає, пояснимо - це майно є нічим іншим, чи точніше, було,  стратегічним об’єктом резервного водопостачання такого масиву як «Дружба» та мікрорайонів «Кутківці» та «Пронятин».

І що найбільш цинічно - куплені споруди  були розташовані у регіональному ландшафтному парку «Загребелля», який належить до природно-заповідного фонду України (100 м. від готелю «Галичина» в глиб парку).

Яким чином такий стратегічно важливий для життєдіяльності міста об’єкт опинився у власності ТОВ «Фірма Віртус» («ТОВ «БСК Трейдінг») одразу ж після заснування цього товариства, редакції невідомо.

Але точно відомо, що відчуження комунальним підприємством «Тернопільводоканал» цього стратегічного об’єкту водопостачання, (навіть якщо не брати до уваги, що одним із власників товариства є громадянка Російської Федерації, а саме жителька м. Івантєєвка Московської області, тобто держави агресора) суперечить вимогам законодавства України.

Нам також точно відомо і те, що вимогам законодавства суперечить, зокрема, і укладений між товариствами «Фірма Віртус» та «Інекском» договір купівлі-продажу розташованого в регіональному ландшафтному парку об’єкта нерухомості, оскільки за законом до покупця споруди одночасно переходить і право власності на земельну ділянку, на якій вони розміщені.

А ТОВ «Фірма Віртус» будь яких прав на земельну ділянку під стратегічним об’єктом, який вона продала ТОВ «Інекском», взагалі ніколи не мала.

Тут і почалось те, що зазвичай зветься – «хвіст крутить собакою»

Незважаючи на явну незаконність оборудки, яка 100% тягнула за собою втрату Тернополем резервного джерела водопостачання, очолювана в ті часи Романом Заставним  міська рада і тодішні депутати 31 серпня та 18 жовтня 2007 року дружно проголосували за надання ТОВ «Інекском» дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки площею 0,8726 га.

Нібито для  реконструкції стратегічного об’єкта водопостачання в готельно-розважальний комплекс. При цьому тодішні депутати «закрили очі» навіть те, що саме комунальне підприємство «Тернопільводоканал» згоду на вилучення у нього цієї ж земельної ділянки не надавало.

Але щось пішло не так. Чи то депутати не отримали від Заставного обіцяного, чи з інших причин, але затверджувати підготовлений ТОВ «Інекском» проект землеустрою депутати згодом не стали.

Тоді Роман Заставний, діючи за запасним варіантом, через своїх людей робить наступне: ТОВ «Інекском» звернулось до довіреного судді, який одразу ж (впродовж місяця) прийняв потрібне та явно незаконне рішення, яким і зобов’язав міську раду укласти з товариством договір оренди потрібної меру земельної ділянки.

При цьому для обслуговування 100 м. кв. споруд суд зобов’язав міську раду укласти з товариством (в якому і власником і працівником є, УВАГА, лише 1 людина), договір оренди на майже 0,9 га. заповідної землі, тобто в 9 разів більше площі самої незаконно придбаної споруди.

Попри явну незаконність рішення (суддя господарського суду, і знову ж таки, УВАГА, розглянув справу, яку мав право розглядати виключно адміністративний суд, при цьому він зобов’язав міську раду прийняти конкретне рішення, хоча мав право лише зобов’язати раду розглянути звернення в обумовлений термін), Заставний,  як міський голова навмисно (і, цілком ймовірно, за попередньою домовленістю із суддею) апеляцію на нього не подав, наслідком чого і став укладений міською радою із ТОВ «Інекском» злочинний договір.

Прокурори подали апеляцію на це рішення

Маючи іншу (цього разу законну) думку, Львівський апеляційний адміністративний суд апеляцію прокуратури задовольнив і як наслідок, незаконну постанову господарського суду Тернопільської області скасував.

Незважаючи не це Роман Заставний договір з ТОВ «Інекском» (укладений виключно на підставі скасованого судового рішення) залишив в силі, тобто розривати із зрозумілих причин, не став.

Отже, як встановила прокуратура, в 2008 році Роман Заставний передав ТОВ «Інекском» 0,9 га заповідної землі незаконно.

Яке цій ділянці Заставний Р.Й. уготовив призначення, редакція дізналась із кримінального провадження №12014210010000324, з матеріалів якого вбачається, що отримавши дозвіл на будівельні роботи за №113181031181, ТОВ «Інекском», (під виглядом реконструкції придбаної в ТОВ «Фірма Віртус» 100 м. споруди), виступило замовником будівництва на ній  3-х багатоквартирних будинків 9, 12 та 14 поверхів відповідно.

Знаючи, хто на справді стоїть за ТОВ «Інекском», а також те, що на сьогодні Роман Заставний із Міністром внутрішніх справ України перебуває в одній партії, передбачити наслідки розслідування згаданого кримінального провадження  не так вже і складно.

За наявної в редакції інформації, Заставний і Со. шляхом зміни власників, на даному етапі продали ТОВ «Інекском» іншим, необізнаним в їх оборудках особам, від яких отримали за це близько 30 (тридцять!!!) мільйонів гривень.

Тобто суму, якраз необхідну народному депутату України Роману Заставному для викупу у громади Тернополя ресторану «Файне місто».

Отже, внаслідок наведеної складної і хитромудрої комбінації-махінації від Заставного, громада Тернополя:

  • втратила стратегічно важливий  об’єкт резервного водопостачання;
  • втратила близько 1 га у регіональному ландшафтному парку «Загребелля», що належить до природно-заповідного фонду України;
  • не отримала до бюджету кошти, які могла б отримати від продажу майже 1 га вказаних земель під забудову (як це, наприклад, робить Садовий у сусідньому Львові);
  • була позбавлена можливості прозоро використати ці кошти, наприклад на потреби ветеранів АТО і т.і.

В цей же час, Заставний і Со. поповнили свої статки ще близько на 30 000 000 грн.

Ми маємо намір направити в міську раду запит на отримання наступної інформації:

  • яка сума коштів надійшла до міського бюджету Тернополя від відчуження названого в статті стратегічного для міста об’єкта водопостачання;
  • чим була викликана необхідність продажу цього стратегічного об’єкта, та хто конкретно був ініціатором цього;
  • яким чином (викуп, аукціон, конкурс) і чому відбулась приватизація названого об’єкта, та яка сума коштів від ТОВ «Інекском» надійшла до місцевого бюджету за 10 років оренди товариством земельної ділянки в ландшафтному парку «Загребелля», та гарантовано ознайомить читачів із відповіддю.

Окрім цього, ми гарантовано направимо дану публікацію із відповідними додатками прокурору Тернопільської області, перед яким поставимо питання про необхідність скасування укладеного між міською радою та ТОВ «Інекском» договору оренди ділянки в ландшафтному парку.

                                

P.S. До речі, одна з причин, які спонукали написати цю статтю - це масове розміщення білбордів  та інших носіїв візуальної реклами в Тернополі, та і по всій області із символічним написом - «Народний фронт діЄ».

Якщо він діЄ саме так як один із його представників, а саме як нардеп від цієї партії Роман Заставний, то краще, щоб він не діяв взагалі...

 

 

               лодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тиждень               

лодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

лодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

лодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тижденьлодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

 

лодочна станція, скандал, бск трейдінг, інекском, тов, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

Коментарі  

 
+2 #1 Олег 10.01.2019 14:43
все правда, всі ті ресторанчики в центрі міста заставного - тільки вершина айсбергу, воно стільки нахапало що в голові не вкладається, і добре що пишите про це, надіюся на подальші матеріали про його крадіжки, і всьому свій час - крадене так чи іншим макаром прийдеться повертати
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.