Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За дорученням міського голови Сергія Надала, з метою контролю дотримання Правил благоустрою м. Тернополя, реагуючи на скарги тернополян щодо неналежного прибирання дворів і міжквартальних проїздів від снігу, працівники управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради від початку зимового періоду здійснювали систематичні обстеження територій житлових масивів міста. І результати не забарилися. Керівників ОСББ та директора приватного підприємства - оштрафовано.

Правила прибирання дворів

Відповідно до системи очищення міста від снігу, у Тернополі прибирання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок). Якщо на ЖЕКи мерія має вплив і готує їх до зими, то ситуація з ОСББ інша. Це приватні структури, які діють відповідно до своїх власних статутів. Тому ще перед зимою мерія закликала всіх керівників ОСББ закупити необхідне обладнання для очищення власних територій від снігу. І попередила про покарання за неналежне очищення своїх територій від снігу.

Тернополяни мають пам’ятати, якщо сніг лежить у Вашому дворі, його мають прибирати ті, кому Ви платите за прибирання прибудинкової території, тобто ОСББ та ЖЕКи. Прибудинкові території та прилеглі території житлових будинків лежать у зоні відповідальності власників та структур, які ці будинки обслуговують (ОСББ і ЖЕКи).

Однак вже після перших снігопадів почали надходити скарги від тернополян. Якщо центральні магістралі міста комунальна техніка прибирала, окремі двори залишалися заметеними снігом. І мерія почала діяти. Реагуючи на скарги тернополян щодо неналежного прибирання дворів та міжквартальних проїздів, очільник Тернополя Сергій Надал разом із фахівцями відділу технагляду та керівником управління ЖКГ почали регулярний об’їзд міста. Також була створена спеціальна інспекція, яка систематично відстежує роботу ОСББ, ЖЕКів та бланасоутримуючих підприємств щодо очищення дворів та прибудинкових територій. 

Не прибрав сніг – штраф

Зокрема, у грудні інспекторами обстежено більше 100 дворів та міжквартальних проїздів задля забезпечення їх належного санітарного утримання об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста.

За результатами проведених рейдів виявлено ряд прибудинкових територій, які не були належним чином очищені від снігу та не оброблені протиожеледними засобами.

Відтак, на трьох керівників ОСББ та директора приватного підприємства – балансоутримувача будинку оформлено протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст.152 КУпАП – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, що тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 1700 грн.

Окрім притягнення до адміністративної відповідальності при виявленні територій, прибраних неналежним чином, інспекторами надавались офіційні застереження з відповідними термінами для усунення недоліків прибирання та здійснювалась координація працівників комунальних служб міста.

Таким чином, мерія Тернополя комплексно контролює стан очищення міста від снігу, навіть якщо це стосується територій, за які відповідають приватні структури. Незважаючи на те, хто відповідає за очищення, місто має бути прибране, а тернополяни – безпечно пересуватися вулицями, тротуарами та прибудинковими територіями.

Нагадаємо, відповідальними за прибирання основних магістральних вулиць у Тернополі є міські комунальні служби, а за прибирання дворів та міжквартальних проїздів безпосередню відповідальність несуть ЖЕКи та ОСББ.

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481або інформувати телефоном на цілодобову гарячу лінію міської ради 15-80.

За матеріалами ТМР

 

Коментарі  

 
-1 #1 Іра 10.01.2019 13:47
Автор статті, перепису чи чужу статтю, мав би дати посилання на неї. Та ще й допустив помилку у статистиці, не 100 дворів, а 1000 було вказано за інформацією ТМР. Цікаво про які саме ОСББ на власному йде мова, адже ні автор, ні плагіатори назв не вказують.Напевне тому, що інформація не відповідає дійсності. Шкода що деякі Тернопільські журналісти скотились до рівня замовника статей для дискредитації ОСББ, піару імітації роботи ТМР Ганьба!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.