Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Працювати разом

2019 може стати історичним для України, готувати нові позитивні прориви, але потрібно пам’ятати, що демократія у першу чергу - це відповідальність і вміння працювати разом. Таку думку висловив міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму різдвяному коментарі тернопільській пресі.

«Різдво для українця - це завжди надія. Сподівання на позитивні зміни, на краще життя. Минулий рік приніс нам позитивні зміни. Для України - це отримання Томосу. Це означає, що українська нація та українська держава стали міцнішими. У Тернополі реалізовано великі проекти з облаштування публічних і громадських місць. Введено в дію електронний квиток і почалася закупівля великогабаритних автобусів. Тобто крок, за кроком, часом непомітно, але наше місто стає комфортнішим і привабливішим, як для містян, так і для гостей», - зазначив Сергій Надал.

Разом із тим, за словами мера, Україну чекають складні випробування. «Цього року у нас буде випробування демократією. Україну чекають вибори президента і парламенту. Недавня історія показує, що не всі політики та політичні сили розуміють, що вибори - це, у першу чергу, відповідальність, а вже потім гасла і мітинги. Особливо важливо усвідомлювати цю істину зараз, коли Україні одночасно доводиться і проводити реформи і обороняти свої кордони від дуже сильного ворога. Ті, хто не мають позитивних ідей для розвитку, будуть намагатися нас посварити. Але я вірую у мудрість тернопільської громади. Адже усі успішні реалізовані проекти у Тернополі - це наслідок спільної роботи тернополян, мерії, депутатів міськради. Ми показали вміння працювати разом для добра громади. Попри палкі дискусії завжди є місце діалогу. Тож впевнений, що українці навчилися розуміти відповідальність демократії», - зазначив Сергій Надал. 

Будувати майбутнє тут і зараз

Сергій Надал висловив думку, що тільки згода допоможе розвивати Тернопіль та Україну, а будь-які політичні чвари руйнуватимуть.

«Я б сказав, що маємо керуватися кількома простими принципами, які підкаже кожен націоналіст. По-перше, робити тільки те, що не зашкодить українській державі. Навести лад у себе вдома ми зможемо завжди, а втративши державу ми цього не зможемо зробити. Про це говорив Степан Бандера, коли закликав обирати свободу, бо «тоді ніхто не зможе відібрати хліба», вирощеного самими українцями. По-друге, робити тут і зараз те, що ми можемо зробити для зміцнення громади, бо сильна громада є основою сильної України. Тут, на місці, ми можемо і маємо шукати завжди порозуміння. По-третє, пам’ятати, що саме ми відповідальні за свою родину, свою громаду, свою Україну. І кожен із нас має тут на своєму місці працювати для спільного добра. Це і є прояв патріотизму. Усі ці принципи можна вкласти у один вислів: «Розбрат руйнує, а згода будує», - підкреслив Сергій Надал.

Берегти єдність і незалежність

Міський голова також звернув увагу на потребу пригадувати світлі сторінки історії, щоб будувати добре майбутнє.

«Минулого року ми відзначали 100 років української державності. Адже саме у 1918 українці вперше за багато сотень років об’єдналися в одній держави. Цей рік для нас не менш важливий на пам’ятні дати. Ми відзначатимемо 110 років з дня народження провідника ОУН Степана Бандери, що давав натхнення багатьом поколінням борців за Незалежність. Ми відзначатимемо вже за кілька тижнів 100-річчя Акту Злуки, котрий завершив процес об’єднання української держави. 30-ть років виходу з підпілля УГКЦ. Саме відновлення діяльності УГКЦ у 1989 році дало потужний поштовх руху за Незалежність. Тож цей рік я б назвав роком сім’ї, бо це основа громади, єдності, бо саме вона дає нам силу робити великі справи, а також роком незалежності, бо тільки у незалежній державі з сильними громадами, з сильним військом українці будуть господарями. Напевно кращою настановою для нас будуть слова Патріарха Йосифа Спліпого: «Працюйте в згоді, бо згодою ростуть малі речі, а незгодою і найбільші руйнуються». Це той шлях, який допоможе розвинути успіхи, які мали у минулому році», - наголосив Сергій Надал. 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.