Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За підсумками 2018 року, Тернопіль увійшов до списку десяти найбільш туристичних міст України. Відповідний рейтинг був складений та оприлюднений туристичним порталом Zruchno.Travel. Згідно із висновками експертів, Тернопіль, посівши шосте місце у рейтингу, названий форпостом України.

За словами міського голови Тернополя, за останні роки наше місто по-справжньому відкрилося перед українцями та іноземними гостями.

«Ми багато зробити для розвитку туристичної галузі, але роботи ще багато. Сьогодні перед нами стоїть головна ціль – збільшити туристичний потік у Тернопіль. Допомогти українцям та іноземним гостям дізнатися більше про наш рідний Тернопіль, про його історію, культуру, духовність та людей. Туризм у різних його проявах є одним з найбільш перспективних напрямків розвитку місцевої економіки. Це додаткові податки у місцевий бюджет, нові робочі місця та покращення інвестиційного клімату Тернополя», - зазначив Сергій Надал.

Міський голова переконаний, що Тернополю з його багатою історією є ще чим привабити гостей. «По-перше, Тернопіль розташований у географічному центрі Західного регіону. Ми маємо всі шанси стати одним із туристичних центрів, українських та закордонних туристичних маршрутів по Україні. По-друге, Тернопіль є центром традиційної української культури та духовності. У місті відроджуються добрі галицькі та подільські традиції, розвивається традиційна українська кухня. Наше місто є центром національного відродження українства. Тернополяни вважають своєю місією поширення українських традицій і культури по всій Україні. І цим можна і треба зацікавити туристів. По-третє, Тернопіль – це визначний духовно-релігійний центр. Адже на території Тернопільщини сконцентрована, напевно, найбільша кількість сакральних місць християн Східного Обряду. При скоординованій роботі наше місто може стати центром християнського паломництва, як із заходу, так і зі сходу», - зауважив Сергій Надал.

Також міський голова звернув увагу на останні археологічні дослідження у Тернополі, які по-доброму шокували. «Виявляється Тернопіль старший як мінімум на декілька століть, ніж вважалося до сьогодні. Наше місто – було фактично воротами зі стародавньої України у центральну та західну Європу. Нашими спільними зусиллями ми маємо донести цю інформацію до всього світу. Але найголовніше, Тернопіль – це місто привітних та добрих людей, які завжди раді приймати гостей. І це наш найголовніший козир, який дозволяє нашому місту бути туристичним форпостом України», - підсумував Сергій Надал.

До слова, на фінансування програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму у 2018 році з міського бюджету було виділено 1,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, у квітні 2018 року в Тернополі відбулося відкриття унікального музею-крипти, що знаходиться у підземеллі Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, а також оглядового майданчика на південній вежі храму, висота якої становить 22 метри. Окрім того, у 2018 році для мешканців та гостей міста стартував новий туристично-екскурсійний проект «Вихідні у Тернополі», головною метою якого є розвиток індустрії гостинності в місті та популяризація Тернопільщини як туристично привабливого регіону.

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.