Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В жовтні 2013року, на підставі неоднозначного договору,  одна з найвідоміших будівельних компаній Тернопільщини виміняла у Товариства сприянні оборони України (правонаступник ДТСААФ) розташовану в парку Т. Шевченка по вул. Білецька, 34 двоповерхову будівлю загальною площею 179 кв. м.,

Від якої до Тернопільського ставу, як то кажуть - рукою подати.

Що від цієї оборудки отримала оборона України, окрім втрати комплексу для тренування захисників вітчизни,  редакції невідомо (військова таємниця, як не як)

Але відомо, що в 2016 році в цьому виміняному у Товариства сприянні оборони України будинку зареєстровано таке собі ТОВ «Профінвестбуд-плюс», в якому власником та директором є такий собі колишній сусід екс-мера Тернополя Заставного Гоцалюк В.Д. (фото 1)

З наведеного вбачається, що будівельна компанія виміняла розташоване на березі ставу приміщення не для себе, а для інших осіб, які до визначеного часу планували залишатись у тіні.

заставний, петро, скандали, фото, корупція, роман, тернопіль, земля, фото, тернопільський тиждень В 2017 році згадуваний вище Гоцалюк В.Д., спільно із Петром Заставним  (старшим сином нардепа Заставного, який минулого року став «відомим ресторатором» після скандальної телепрограми «Ревізор», на фото)  народного депутата Українивід партії Яценюка та колишнього мера Тернополя, створили ТОВ «Атмосфера-скай».

 В статутний фонд якого (фото 2) 25-річний Петро Заставний, старший сина Романа Заставного (і звідки в молодого чоловіка такі кошти, питання, звісно, риторичне) вніс 2 000 000 грн., а Гоцалюк В.Д. – напевно виміняне у Товариства сприянні оборони України приміщення, оскільки статутний фонд очолюваного ним ТОВ «Профінвестбуд-плюс», не перевищує 10 000 грн.

 Як то кажуть «коміу війна, а кому мати рідна».  Повторимося, що від цієї оборудки в ході війни отримала оборона України в особі товариства, яке повинно їй сприяти, редакції невідомо, бо військові таємниці вони на те і таємниці, бізнесово-військові.

 Все б нічого, але свого часу під вказане приміщення для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій, в парку було відведено лише 0,0173 га.

 Чого, вочевидь,  для чергового проекту родини Заставних виявилось замало, бо всім відомо, що апетит приходить під час їжі.

Знаєте, після історії з  ТОВ «Інекском» та ділянкою по вул. Чумацька,2 у регіональному ландшафтному парку «Загребелля» (про яку ми писали в статті Як Заставний присвоїв один зі стратегічних об’єктів Тернополя в заповідній зоні (документи) видається,  що  земля в парковій зоні для родини Заставних - як оті ліки від жадібності у старому анекдоті. Пригадуєте: «Лікар, мені таблетки від жадібності, але побільше, побільше».

Так і «пожирає» колишній мер Тернопільську землю шмат за шматом: то там відгризе, то тут відкусить, то у центрі Тернополя, то в районах, то у лісі, то у парку, то біля ставу

Свого часу місцеві ЗМІ, і ТТ втому числі, вже писали про амбітні плани збільшити відведений свого часу Товариству сприянні оборони України шматочок паркової землі з 0,0173 га до кусочка в 0,4194 га із одночасною зміною цільового призначення з: будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на розважальнооздоровчий комплекс із закладом громадського харчування та житловим приміщенням.

А чому б ні, коли ж ще розважатись як не під час війни і саме цими розвагами сприяти обороні України прямо на ділянці, наданій свого часу призначеному саме для цього товариству (тоді ще під назвою ДТСААФ).

Але тоді ми ще не знали, що за цим проектом-аферою стоїть родина народного депутата від партії Яценюка – Романа Заставного, закамуфльована під назвою - ТОВ «Атмосфера-скай». Директором якого обрано, о диво,  нікого іншого як старшого сина екс-мера – Петра Заставного (як то кажуть яблуко від яблуні…).

На даний час основна інтрига всіх цих маніпуляціїй та афер із землею, які належать, чи належали, точніше, громаді Тернополя, полягає в тому, чи посприяють обрані тернополянами депутати родині Заставних порозважатися на землях Товариства сприяння оборони України саме під час війни.

Тобто чи збільшать вони під черговий проект родини Заставних шматочок паркової землі з «непристойних» 0,0173 га до більш «пристойного шматка» в 0,4194 га, і чи змінять при цьому його призначення з оборони на розвагу.

До речі, хто не бачив проекту, затвердити 25 кратне збільшення земельної ділянки депутатам пропонують саме в бік Тернопільського ставу. За наявним в редакції планом, після такого збільшення межа нової ділянки буде безпосередньо на пішохідній доріжці набережної.

Ми не юристи, і можливо чогось не розуміємо, але ст. 88 Земельного кодексу України Верховна Рада України визначила, що для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів, прибережні захисні смуги встановлюється навколо водойм уздовж урізу води шириною – 50 метрів.  

У межах існуючих населених пунктів прибережна захисна смуга встановлюється з урахуванням містобудівної документації та за окремим проектом землеустрою.

Оскільки прибережні захисні смуги є природною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, то за ст. 89 Водного кодексу України в їх межах навколо водойм - будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних), у тому числі баз відпочинку – забороняється.

Отже, ми своє слово сказали, тепер побачимо, як проголосують депутати.

заставний, петро, скандали, фото, корупція, роман, тернопіль, земля, фото, тернопільський тиждень

 

заставний, петро, скандали, фото, корупція, роман, тернопіль, земля, фото, тернопільський тиждень

 

заставний, петро, скандали, фото, корупція, роман, тернопіль, земля, фото, тернопільський тиждень

 

Для написання даної статті використані матеріали з низки ЗМІ, посилання на які подаємо:

http://teren.in.ua/2018/05/26/vidomomu-zabudovnyku-viddadut-pivgektara-bilya-ternopilskogo-stavu-video/

https://terminovo.te.ua/analitika/5133/

http://dumay.org.ua/2019/01/na-naberezhnij-stavu-v-ternopoli-zbuduyut-elitnyj-vidpochynkovyj-kompleks-foto/

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.