Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Більше 20-ти років в Чорткові (Тернопільська область) тривають розмови про потребу в реконструкції очисних споруд. І, нарешті, крига скресла: із Держфонду охорони навколишнього середовища за програмою «Здійснення природоохоронних заходів на 2017 рік» на здійснення І-го етапу реконструкції біологічних очисних споруд в м. Чорткові було виділено 16 473 053 гривні, при загальній вартості робіт 39 076 262 грн.

Було оголошено тендер і на відкритих торгах переможцем стала рівненська фірма «Комфорт-Еко», яка зобов’язалася реконструювати наші «очисні» за 35 600 500 грн., тобто економія мала стати майже 3,5 млн. грн. Засукавши рукави почали підрядники дуже активно освоювати кошти. Наосвоювали в 2017 році аж на 17,7 млн. грн. Освоївши ну дуже солідну суму, вони спохватились, задумались, що вони замало заробляють на чортківцях і звернулись з проханням до мера Чорткова Володимира Шматька з проханням підвищення ціни договору або припинення виконання договору за згодою сторін.

Його таки розірвали. І тут починається найцікавіше. Згідно законодавства тендерний комітет Чортківської міської ради був зобов’язаний провести нову процедуру закупівлі. Як повідомляє «Чортківська ратуша», інакше вирішив мер-інженер-еколог пан Шматько з тендерним комітетом Чортківської міськради. Вони домовились про виготовлення нового кошторису. У кого б ви думали – у компанії, що розірвала договір, у «Комфорт-Еко». І 1 червня 2018 року за коригування кошторису заплатили майже 110 тис. грн. А далі за розпорядженням Володиимра Шматька КП «Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» (директор Віктор Гордієнко) без тендер, без відкритих торгів, застосувавши неконкурентну переговорну процедуру 6 листопада 2018 року «шито-крито» підписала договір з тим же ТОВ «Комфорт-Еко» на 23,5 млн. грн.

Тобто за виконані роботи вже заплачено 17,7 млн. грн. І треба буде доплатити по-новому «шматьковому» договору ще 23,5 млн. грн. Разом нова сума за роботи на «очисних» становитиме 41,2 млн. грн. Після нескладних математичних розрахунків виходить, що з бюджету Чорткова доведеться доплатити майже 10(!) мільйонів гривень. Де та прозорість і чесність про яку так любить говорити міський голова Чорткова? Чистої води схема розкрадання бюджетних грошей, пише Репортер! Чи послідують наслідки за таку тендерно-безтендерну аферу, питання до правоохоронних і контролюючих органів. А тим часом фекалії і нечистоти ще довго будуть зливатись і бруднити річку Серет.

Нагадаємо, що Володимир Шматько розглядається одним з кандидатів на посаду голови Тернопільської обласної державної адміністрації (принаймні, він сам так розповідає місцевим ЗМІ - прим. ТТ).

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.