Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На звіт депутата-свободівця Юрія Фартушняка у 16-ту школу знімальна група телеканалу ІНТБ прийшла завчасно. Ні депутата, ні його виборців на місці ще не було. Телевізійники поцікавилися у вахтера, де має відбутися зустріч.

Журналісти почали розмову з вахтером Тернопільської ЗОШ №16:

– Де має бути звіт, якщо прийде депутат? В якому приміщенні?

–  Сьогодні нам не доповідали. Тут по п’ятницях приходить той помічник депутата. Він тут сидить. Якщо до нього хтось приходить, то ми звільняємо стіл – він тут з ним щось говорить.

–  Кожної п’ятниці?

–  Кожної п’ятниці.

–  А цей помічник чи сам депутат приходить?

–  Той помічник. ми бачимо вже його так три чи чотири рази по п’ятницях. В цей місяць, що тільки помічник депутата.

У вестибюлі 16-ї школи ми зустрілися з директором навчального закладу Петром Ковчем. У відповідь на наше запитання про місце зустрічі депутата з виборцями освітянин дуже здивувався. Виявилося, що про заплановані збори від нас він почув вперше, хоча є «головною особою» в школі.

Петро Ковч, директор Тернопільської ЗОШ №16, був здивованим: «Можливо, десь команда поступила, здебільшого.. Я директор – мені доповідають про все таке. І повинні. Але то... Почекайте хвильку. Ніхто ж не пожартував – то ж не 1-ше квітня».

Коли годинник показав 17:10, а депутата та його виборців не було, директор вирішив сам дізнатися, чи відбудеться невідома йому зустріч. Петро Ковч спробував зателефонувати до пана Фартушняка. Та поспілкуватися з депутатом особисто йому не вдалося. Натомість директор відшукав секретаря Тернопільської міської ради Ігоря Турського.

Петро Ковч, директор Тернопільської ЗОШ №16 розказує, що він дізнався: «Я телефонував до секретаря, до Турського. І він сказав, що Фартушняк в відрядженні. Але має бути його помічник, який має провести цю зустріч. А може помічник не зміг?.. ».

О 17:15 помічник разом із незнайомою нам уповноваженою особою нарешті з’явилися у школі. Жінка представилася юристом і повідомила, що буде проводити зустріч із виборцями замість Юрія Фартушняка. Оскільки той перебуває… за кордоном.

Мирослава Вальчук, довірена особа депутата Юрія Фартушняка: «Мене уповноважив депутат Фартушняк Юрій, оскільки він зараз перебуває у відрядженні, і сьогодні призначена дата звіту і година звіту, і він не зміг зявитися, тому що він закордоном, уповноважив мене представити його інтереси сьогодні перед своїми виборцями. Якщо виборців не буде, ми перенесемо цю зустріч на наступну п’ятницю, коли відбувається прийом громадян і вже сам Фартушняк Юрій зможе відзвітувати перед своїми виборцями округу даного».

Уповноважена запевнила, що сидітиме у школі до 19-ї години, допоки запланована зустріч. Але до 17:25, поки знімальна група ІНТБ була там, жоден виборець послухати звіт свого депутата, так і не прийшов.

Наступним місцем зустрічі знімальна група ІНТБ обрала Палац культури «Березіль». Саме там мав звітувати ще один депутат від «Свободи» Михайло Окаринський. О 17:30 ні в першому кабінеті, де мала відбутися зустріч, ні перед ним – нікого не було. Охоронець повідомив, що з 17-ї години приходив лише один чоловік, який також хотів почути звіт депутата. Але прочекавши кілька хвилин, виборець пішов геть.

Журналісти поспілкувалися з охоронцем ПК «Березіль»:

– Прийшов мужчина, сказав, що з 5-ї до 7-ї (вечора) має приймати, в п’ятницю, щотижня. Сьогодні ще не було нікого.

–  Це просто мужчина приходив, як простий тернополянин – він не від депутата був?

– Ні. Запитав просто, чи приймають.

Адміністрація «Березолю», як виявилося, про звіт депутата також не чула. Натомість порадила зателефонувати до нього особисто. Що журналісти телеканалу ІНТБ і зробили.

Одним із варіантів, чому мобільний пана Окаринського відімкнений, могло бути його перебування закордоном. Про це ми подумали, згадавши нещодавній запис депутата на своїй сторінці у мережі "Фейсбук". Там він повідомив, що відвідує одне з міст Польщі. А тут ще й його колега-однопартієць Юрій Фартушняк, як повідомила його уповноважена, у «відрядженні за кордоном». Чи не поїхали депутати-мажоритарники у подорож разом – залишається тільки здогадуватись.

«Поспілкувавшись» із автовідповідачем, знімальна група ІНТБ вирішила ще раз перевірити, чи не запізнився раптом хтось на звіт пана Окаринського. Проте кабінет і далі був зачинений.

Вікторія Кравець, журналіст: «На годиннику – 17:55, а на звіт у ПК «Березіль» не зявився ні депутат, ні його виборці».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.