Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

30 червня збіглося кілька знаменних дат. 78 тому у Львові проголошено Акт відновлення Української Державності. У цей же день 112 років тому народився командир УПА Роман Шухевич. Про історичне значення цих подій для української нації нам розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Це визначні дати, оскільки вони дають розуміння того, хто сповідує ідеологію націоналізму. Чому націоналісти беруться за справи, які на перший погляд видаються неможливими. І чому у сьогоднішню еру потрібні ті люди, котрі називають себе націоналістами.

Роман Шухевич був успішним підприємцем. Блискучим військовим та політичним провідником. Він будував армію воюючої України тоді, коли більшість світу не вірила у можливість існування незалежної України.

Акт 30 червня 1941 року став логічним продовженням державотворчих змагань української нації в ХХ столітті. Українці відкрито заявили — ми незалежні і всі, хто хоче відібрати цю незалежність є нашими ворогами. Зробили це тоді, коли українська земля перебувала під окупацією, коли ще не мали достатньо сил і зброї.

Головні учасники тих подій одразу опинилися у в’язниці. Більшість пішла у підпільну боротьбу. Проте історія показала, що вони мали рацію. Акт відновлення Української держави став могутнім поштовхом до створення Української Повстанської Армії, розгортання масового руху опору, чинником, що вплинув на хід та результати Другої світової війни. Акт відновлення Української Держави став одним із найяскравіших символів української визвольної боротьби, який надихає і сучасних захисників східних кордонів України. Зрештою він став провісником Декларації про державний суверенітет від 16 липня 1990 року та Акту проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року.

Фундамент української державності було закладено порівняно невеликою групою націоналістів, котрі діяли попри брак досвіду і сил, супроти геополітичних обставин. Робили це, бо вірили в правильність своєї ідеї. Націоналісти спрямували розвиток України у правильному напрямку. У майбутнє.

Це урок для нашого покоління сьогодення. Інколи, коли здається, що весь світ проти тебе, хочеться здатися, треба діяти, якщо робиш добру справу в інтересах нації, інтересах своєї держави, інтересах громади. Бо націоналісти — це та активна меншість, яка бачить далі, вміє приймати рішення у непевних обставинах і, зрештою, провокує позитивні зміни.

      

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.