Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Все більше іноземців приїжджають на Тернопілля. Одні прибувають до нашої області у службових справах, інші – приватно. Гостей прийнято зустрічати якнайкраще, щоб у них залишилися приємні враження від поїздки чи перебування в Україні. Про це усі знають і більшість із тих, хто запрошує іноземців, дотримуються встановлених правил. Але не всі.
Як розповіли в обласному управлінні Державної міграційної служби, на законодавчому рівні введена спрощена процедура запрошення нашими громадянами вихідців з інших держав. Для цього треба надати паспортні дані іноземця, якого хочете запросити. До нашої області за десять останніх місяців приїжджали на півсотні більше іноземців у порівнянні з минулим роком. Серед трьох сотень гостей переважно вихідці з Пакистану, Іраку, Ірану, Сирії, Чилі, Єгипту, Нігерії та Зімбабве.
Часто на Тернопілля родичів та знайомих запрошують студенти, які навчаються у наших навчальних закладах. Та й сама кількість іноземців, котрі здобувають у нас освіту, щороку зростає. І зараз їх налічується тисячу триста. 
Той, хто приїжджає на запрошення, може перебувати в Україні півроку. Гість обов’язково повинен зареєструватися у підрозділі міграційної служби. До порушників встановлених правил вживають адміністративні заходи впливу аж до видворення за межі держави. Стаття 205 Кодексу України про адміністративні порушення регламентує покарання за невжиття громадянами України заходів щодо забезпечення вчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства. Того, хто запросив громадянина іншої держави у приватних справах, надав йому житло, але не повідомив про це міграційну службу правоохоронці попереджують або накладають штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім цього, за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг, зокрема у незаконній реєстрації, оформленні документів на проживання чи навчання, прийняття на роботу, за статтею 206 КУАП можуть понести суворіше покарання –штраф на суму від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Законодавством передбачена відповідальність і за незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України. Таких порушників можуть оштрафувати на суму від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо власник або водій транспортного засобу обладнав сховок, використавши його для перевезення нелегальних мігрантів, то, окрім штрафу, правоохоронці конфісковують автомобіль. 

Отож, запрошуючи громадян з іншої держави, не легковажте.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.