Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

8 липня у брендованих наметах кандидата у депутати Ігоря Побера проводили безкоштовний тест на визначення рівня глюкози у крові. Бажаючих пройти обстеження просили заповнити анкету і вказати свої персональні дані. Водночас з наметів розповсюджували друковані матеріали передвиборної агітації кандидата Ігоря Побера. Щодо двох випадків спостерігачі ОПОРИ заявляли у поліцію.

8 липня у житловому масиві Новий Світ в обласному центрі представники ОПОРИ зафіксували брендований намет кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі №163 (м. Тернопіль) від партії «УДАР Віталія Кличка» Ігоря Побера. У ньому проводили безкоштовне обстеження. За словами присутнього там агітатора, бажаючим громадянам проводили тест на визначення рівня «цукру» в крові. Він пояснив, що відбувається акція, яку фінансує кандидат.

https://www.youtube.com/watch?v=nofULiwiHyQ

При цьому особам, які хотіли пройти це обстеження, пропонували заповнити анкету. У ній потрібно було вказати прізвище, ім’я, місце проживання та контактний номер телефону. Також у анкеті була передбачена графа для підпису респондента, чим він засвідчував згоду на обробку та зберігання своїх персональних даних. Жінка, яка проводила процедуру, пояснила, що анкета потрібна для контролю над використаним матеріалом. Також вона додала, що за вказаним номером можуть зателефонувати і розпитати про якість обслуговування.

Оскільки факт проведення безкоштовного медичного обстеження під час розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів за кандидата в народні депутати мав ознаки порушення частини 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», представники ОПОРИ викликали поліцію для з'ясування всіх обставин. Після приїзду правоохоронців у наметі припинили надавати описану вище послугу.

Подібну ситуацію із проведенням безкоштовного тестування громадян на визначення рівня глюкози у крові спостерігачка ОПОРИ зафіксувала в іншому брендованому наметі кандидата у депутати Ігоря Побера, який був розміщений на бульварі Шевченка у місті Тернополі. Щодо цього факту спостерігачка ОПОРИ також звернулися у Тернопільський відділ поліції  ГУНП та склала відповідну заяву.

https://www.youtube.com/watch?v=GeiCXTEytco

ОПОРА телефонувала декілька разів у приймальню народного депутата та кандидата Ігоря Побера за номером телефону вказаним у буклеті з його передвиборною агітацією. Та поки що офіційний коментар взяти не вдалося. Якщо згодом ОПОРА отримає коментар, то його буде опубліковано.

«Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» розповсюдження виборчих листівок чи інших друкованих агітаційних матеріалів є однієї із дозволених форм проведення агітації. Водночас в цьому ж Законі зазначено, що забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям безоплатно послуг», - коментує координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка.

Відповідно до частини 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.