Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кращі гонщики з водно-моторно спорту цими вихідними змагатимуться у Тернополі. Команди з Америки, Німеччини, Польщі та ще десятків країн вже прибули до нашого міста. Сьогодні ж на озері проходять тренування, а вже завтра тут почнеться боротьба за призові місця. Поспілкувалися зі спортсменами й журналісти Т1 Новини.

Мар’ян приїздить до Тернополя на Чемпіонат світу з водно-моторного байку вже 10 років поспіль. У 2011 чоловік ставав переможцем турніру. Приїхав спортсмен на змагання зі Словаччини. Каже, цього року докладе максимум зусиль для того, аби знову стати чемпіоном.

– Моя остання перемога на цих змаганнях у Тернополі була у 2011 році. Потім декілька років мені не щастило. Думаю, що цього року мені пощастить, – каже учасник Чемпіонату з водно-моторного спорту Мар’ян.

Вперше Чемпіонат світу з водно-моторного спорту у Тернополі відбувся в далекому 1987 році. З тих пір розширилася географія учасників змагань та кількість шанувальників видовища. Президент Національної федерації водно-моторно спорту України Віктор Шемчук каже, за цей час Тернопіль став містом, куди приїжджають кращі гонщики світу.

– Спортсмени вважають тернопільський непростим для змагань, а тернопільську воду дуже швидкою, тому готувалися до змагань дуже відповідально. Тернопіль перетворюється на мекку для водо-моторного спорту, – каже президент Національної федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук.

Цього року до Тернополя приїхало 34 команди з різних куточків світу. Окрім команд з Європи за перемогу позмагаються і спортсмени з Америки. Міхал приїхав на змагання з Польщі. Розповідає, наше місто йому сподобалося своїм затишком та комфортом.

– Минулого року прибули дуже пізно і було мало часу на те, аби оглянути місто. Особливо сподобалася організація. Коли ми приїхали сюди, то тут все було на місці. Цього року приїхали раніше і оглянули місто. Воно нам дуже сподобалося, – каже учасник Чемпіонату з водно-моторного спорту Міхал Кауса.

24 серпня всі учасники пройдуть кваліфікаційні заїзди. За їх результатами визначать номери виступу учасників на основній гонці. Змагання проходитимуть у трьох категоріях, в кожній з яких буде свій переможець.

– Кожен пілот проходить дистанцію в певний час. Тоді ті, хто показав найкращий час займає пріоритет на старті, – каже суддя Чемпіонату з водно-моторного спорту Вадим Гураль.

Організатори розповідають, швидкісні човни можуть розвивати швидкість до 200 кілометрів за години. Тому запевняють, тернополян та гостей міста впродовж цих вихідних чекає ефектне та яскраве дійство

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.