Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ринкова торгівля в Тернополі тепер здійснюватиметься згідно нових правил. Попередні, за повідомленням управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, затверджувалися у 2006 році. Оновлені правила торгівлі на ринках затвердили у зв’язку зі зміною законодавства, що регулює торгівлю.

Відповідно до Податкового кодексу відтепер відмінено ринковий збір. Однак посилено відповідальність продавців перед покупцями за якість товарів. Згідно нових правил, на торговельному місці продавця (юридичної особи) установлюється Інформаційна табличка або Інформаційний журнал, де зазначаються:

- назва, місцезнаходження і номер телефону суб'єкта підприємницької діяльності, що організував торгівлю;

- прізвище, ім’я та по батькові продавця;

- а також розміщується копія ліцензії у разі здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

На торгівельному місці продавця (фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності) на таблиці зазначаються:

- прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності;

- номер виписки про державну реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності та назва органу, що здійснив цю реєстрацію;

- прізвище, ім’я, по батькові продавця;

- копія патенту за фіксованим розміром податку чи копія свідоцтва про сплату єдиного податку, а також розміщується копія ліцензії у разі здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

На кожному торгівельному місці (крім соціальних) повинні бути книга відгуків та пропозицій, витяги відповідних Правил торгівлі, адреси та номери телефонів органів, що забезпечують державний захист прав споживачів. А також - копії документів, що підтверджують якість та безпеку товару.
На вимогу санстанції у місцях для торгівлі непродовольчими товарами відтепер заборонено продавати напої та випічку домашнього приготування. Оскільки їжа, яку продають з кошиків чи візків, ніким не перевіряється і може становити загрозу здоров’ю людей.

За словами начальника управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Василя Хомінця, новими правилами торгівлі передбачено, що Адміністрації всіх ринків у Тернополі, повинні мати соціальні торгові місця. На них зможуть розміститися ті, хто продаватиме власну сільськогосподарську продукцію. Також адміністрації на стендах при вході повинні розміщувати не лише інформацію про ринок – кількість торгових місць, телефони тощо, а й план-схему земельної ділянки, на якій даний ринок функціонує згідно документів на право користування земельною ділянкою.

За недотримання правил передбачена адміністративна відповідальність.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.