Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Насамперед нагадаємо, хто такий Петро Гадз. Як писали різноманітні ЗМІ на протязі понад десятка років – Гадз, звісно, в першу чергу фермер. А також олігарх, латифундист і т.п. Був депутатом чи не всіх рад в межах області. При цьому, фактично від всіх партій, який на той час були при владі. І за часи Кучми, і за Ющенка, і за Януковича. До речі, був пан Гадз і довіреною особою під час виборів у біглого президента, від якого і отримав звання «Героя України».

 Останні роки місцевий олігарх засідав у якості депутата Тернопільської облради від БПП «Солідарність». Екс-керівник області Степан Барна часто їздив на підприємства та господарства пана Гадза, ставив у приклад його діяльність і патріотизм, піарився на досягненнях.

І ось, відколи Порошенко, а отже і Барна втратили владу, Петро Гадз вирішив знову поміняти «політичний колір».

І на останній сесії облради він заявив, що складає свої повноваження, адже його та й інших депутатів обвів навколо пальця екс-губернатор Степан Барна.

Пан Гадз звинуватив Барну у фальшуванні ініціатив щодо впровадження нового адміністративного поділу. саме така інформація, слово в слово, що свідчить про замовність статей, зявилася одразу на кількох місцевих сайтах.

Про своє рішення та причини, які його викликали, Петро Гадз публічно заявив 17 вересня, на сьомому пленарному засіданні одинадцятої сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання.

За словами Петра Гадза, екс-голова ОДА вже кілька разів обвів навколо пальця своїх колег-депутатів. Барна «начаклував» рішення про розподіл районів Тернопільщини, за яке ніхто не голосував.

Спочатку зі сторони адміністрації надійшла пропозиція про створення замість існуючих 17-ти трьох адміністративних районів на території Тернопільської області – Кременецького, Тернопільського та Чортківського. Та несподівано, з приходом на посаду заступника Барни Олега Валова, на карті виник ще один четвертий район – Бережанський. Після цього з ініціативи Бучацької та Монастриської районних рад поступила пропозиція про створення Бучацького району, який мав об’єднати, окрім згаданих двох районів, ще і частину Теребовлянського району і потенційно Підгаєччину. У свою чергу це підтримали частина депутатів облради та нардеп Микола Люшняк. Останній навіть ініціював створення окремого медичного округу на основі Бучацької лікарні.

Але сьогодні на розгляд депутатів Тернопільської обласної ради надійшла пропозиція про створення чотирьох районів (включно з Бережанським), але без Бучацького. Саме ця, ніким не узгоджена, ухвала викликала обурення депутатів.

– Сидячи поряд із Барною, я зробив йому зауваження: «От бачите до чого призводить те, коли нічого не обговорюють із депутатами?». Я теж був проти такого адміністративного поділу, адже потрібно враховувати і дорожню інфраструктуру, і медицину, і історичну цінність місцевості – як робили це колись. Саме таким чином можна досягнути розвитку. На жаль, Барна та деякі заступники зробили по-іншому, не зважаючи на те, що депутати були не згідні із цим рішенням. Ми можемо втратити Бучач – місто, яке вперше у області отримало Магдебурзьке право. Бучацька і Монастириська ради прийняли рішення про злиття двох районів. Але нас ніхто не хотів чути. Тепер же Барна заявляє, що ми самі голосували за це, – деталізував Петро Гадз.

Гадз  пообіцяв відправити звернення в Офіс Президента та до нового Міністра розвитку громад та територій України щодо перегляду впровадження адміністартивної реформи у Тернопільській області щодо збереження одним із центрів місто Бучач.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.