Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За декілька місяців у Тернополі працюватимуть вже 20 великогабаритних автобусів громадського транспорту. Студенти та школярі зможуть пересуватися в них безкоштовно. Також мерія оголосили новий тендер на закупівлю додаткових автобусів, щоб pfrsyxbnb створення єдиної комунальної транспортної компанії.

На останній сесії міської ради Тернополя, депутати виділили Управлінню транспорту 4,6 млн гривень на придбання нових автобусів для створення єдиної комунально-транспортної компанії. Також, на виділені кошти придбають два нових тролейбуси.

Детальніше про закупівлю нових автобусів розповів міський голова Сергій Надал.

«Для того щоб замінити застарілі маршрутки на нові комфортні автобуси MAN A21, КП «Тернопільелектротранс» закупили 8 таких транспортних засобів. Всі вони прямують маршрутом «1А». – Протягом лекількох місяців ми отримаємо ще 12 нових автобусів і до кінця незабаром вони зможуть виконувати перевезення, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Таким чином у місті будуть працювати 20 одиниць нового громадського транспорту».

Також міський голова повідомив про новий тендер на закупівлю автобусів.

«Ще в лютому ми планували закупити 100 нових автобусів. Однак, на жаль, не відбувся тендер. Тому цей процес затягнуся. Мерія оголосила новий тендер і сподіваємось, що нам вдасться закупити нові автобуси до кінця року», – запевнив Сергій Надал.

Міський голова запевнив, що школярі та студенти зможуть користуватись новим транспортом безкоштовно, маючи учнівську або студентську картку тернополянина. 

Нагадаємо, важливою складовою транспортної реформи Тернополя є закупівля для міста великих сучасних автобусів на заміну старим малим маршруткам. Великі автобуси вже довели свою ефективність на вулицях Тернополя. Вони екологічно безпечні, відповідають стандартам «Євро-5». Автобуси є комфортними для пасажирів похилого віку, людей з інвалідністю та батьків з дитячими візочками.

Процес дуже тривалий в часі. Адже закуплені у Європі автобуси повинні пройти всі процедури розмитнення та легалізації. Крім того, на етапі пошуку робиться відбір машин одного типу та однієї фірми, для того, щоб ефективніше проводити  ремонти і експлуатаційне обслуговування. Для того щоб придбати якісну і не дорогу техніку, та ще й за кордоном, потрібен час. 

Але справа рухається. І, можливо, цьогорічний сезон - останній для застарілих, обридлих багатьом тернополянам, «маршруток».

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.