Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ми вже писали, як нещодавно В Тернополі затримали за вимагання відомого в певних колах "бізнесмена"

24 вересня цього року Тернопільською місцевою прокуратурою спільно з відділом «К» УСБУ в Тернопільській області в одному з елітних закладів харчування Тернополя затримано, як модно зараз говорити, відомого громадського активіста. Він вимагав у забудовника 25 тисяч американських доларів та декілька квартир у новобудові.

Обіцяв поламати руки і організувати протести громадських активістів

Правоохоронці встановили що громадський активіст вимагав вказані кошти та майнові права на 237 квадратних метрів нерухомого майна у приміщенні багатоквартирного житлового будинку, який перебуває на стадії будівництва у Тернополі. Тобто окрім грошей «непідкупний» активіст вимагав декілька квартир, які будуть мати у сумі майже 240 «квадратів». Це 3-4 великі квартири. 

Як повідомляють в УСБУ, порушник вимагав цю «данину» за безперешкодне здійснення забудовником – місцевим підприємцем будівництва багатоквартирного житлового будинку. У разі не сплати зазначеної суми, вимагач погрожував розмістити публікації в засобах масової інформації про нібито незаконність будівництва та залучити своїх друзів - громадських активістів з метою блокування будівельних робіт. Перекладаючи на просту мову, тернопільський активіст організувати травлю у ЗМІ та замовні пікети «небайдужих»  тернополян.

Громадський активізм, як метод заробітчанства

Це далеко не перше затримання на гарячому громадських активістів Тернополя. Минулого року прокуратура Тернопільщини затримала двох громадських активістів, які також вимагали «данини» з підприємців. Прокурори продемонстрували відео, на якому підозрювані вимагали кілька тисяч доларів від приватного підприємця.

Наразі такою поведінкою громадських активістів шокований весь Тернопіль. Кому може подобатись, що громадський активізм перетворився у метод заробітчанства?

Микола Савченко

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.