Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Десятиліттями в медичній сфері Чортківщини, особливо в пологовому будинку, коїться жахіття. При пологах калічать новонораджених, матерів. Достатньо ввести в пошуковій системі "чортків, пологовий, худзик, федорейко, скандали", щоб вибило десятки, якщо не сотні статей про те, що там твориться роками.  Страшна за статистикою кількість скалічених і поламаних доль, життів. 

І ви думаєте щось в тій клоаці змінилося? Кругова порука, бездушність правоохоронців просто вражає. І що цікаво - все це відбувається, скажімо так, за часи "господарювання" в медичній сфері району одіозного Романа Чортківського. В свої не повні сідесять ця особа встигла бути і головою Чортківської райради, і головним лікарем Чортківської районної лікарні, з десяток років депутатом райради. Дану посаду він і досі займає.

Днями стало відому про ще одну трагедію. В якій фігурує донька пана Чортківського, лікар-акушер. І знову - скалічена дитина, розпач рідних, намагання закрити справу на всіх рівнях зі сторони медперсоналу, чиновників від медицини...

чортківський роман, донька, федорейко, лікар, пологовий, чортків, скандали, фото, тернопільський тиждень
 

Правоохоронці висунули підозру медикам Чортківської ЦКРЛ щодо підробки медичних документів у справі породіллі, в якої під час пологів було травмоване немовля. 

Як пишуть Тернополяни, наразі з’ясовано, що 24 жовтня 2018 року медпрацівники Чортківського пологового неналежним чином віднеслися до відповідальності своїх службових обов’язків, чим спричинили інвалідність немовляти.
Слід зазначити, молода матуся, будучи вагітною, вчасно стала на облік до лікаря акушер-гінеколога Лариси Романівни Федорейко; справно виконувала всі настанови лікаря.При жодному обстеженні п. Федорейко не зазначала, що в дитини є якісь навіть найменші відхилення від норми розвитку плоду чи вади.
У свідченнях породіллі зазначено, що в ході вагітності вона почувала себе добре, не хворіла, тілесних ушкоджень не отримувала. Окрім того – детально описано медичний огляд перед пологами та все, що відбувалося в часі них.
«…40-41 тиждень вагітності. Л.Р.Федорейко взяла мене на оглядове крісло… Я відчула всередині рухи пальців лікарки і відразу ж – різкий біль. Лікар мене запевнила, що цього тижня я ще не народжуватиму. Проте цього ж дня увечері у мене почались періодичні болі внизу живота і відійшли води. В пологовому знову ж таки взяли мене на оглядове крісло, після чого я (за вказівкою акушерки Г.Р.Моткалюк і лікарки Л.Р.Федорейко) самостійно попрямувала в пологовий зал. Через кілька хвилин п. Федорейко повідомила, що робитимуть розтин; але його так і не зробили. Я чітко чула, як лікар Л.Р. Федорейко сказала, щоби готували щипці… Після того, як народилася дитина, увесь медперсонал, що знаходився в залі, дуже заметушився. Плачу немовляти я не чула і до грудей мені ніхто дитинки не приклав»…
Дитину відвезли в Тернопільську обласну дитячу лікарню в реанімаційне відділення для надання медичної допомоги.
Висновок лікарів обласної лікарні: в дитини – пологова травма: перелом потиличної кістки зліва з епідуральною гематомою потиличної ділянки зліва.
Батьки новонародженого звертались до різних медичних фахівців, і всі «в один голос» стверджували, що при таких пологах акушер-гінеколог повинна була провести кесарів розтин; а травму дитинка отримала саме в часі пологів.
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що під час пологів в дитини діагностували перелом потиличною кісткою зліва з імпресією кісткового. Крім цього в новонародженого діагностували гіпоксично-ішемічне ураження головного мозку.
На підставі ухвали Чортківського районного суду від 11 вересня 2019 року слідчим СВ Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області проведено тимчасовий доступ до історії вагітності та пологів за № 638 на породіллю та індивідуальної карти вагітної та породіллі.
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що в історії вагітності та пологів наявна копія протоколу УЗ-дослідження від 19.09.2018. А також – наявний оригінал протоколу УЗ-дослідження від 19.09.2018. В ході огляду копії та оригіналу УЗ-дослідження від 19.09.2018 в даних документах виявленні розбіжності. В кримінальному провадженні залучені експерти, аби встановити факт підробки медичних документів.
Слідство триває. Проте є сумніви щодо прозорого та справедливого проведення справи, оскільки батько лікаря Л.Р.Федорейко – Роман Володимирович Чортківський на даний час є депутатом Чортківської районної ради та головним лікарем Чортківської ЦКРЛ. Тож є підстави вважати, що Р.В.Чортківський буде усякими шляхами перешкоджати ходу розслідування.
А підставою до цих підозр є наступне. До заяви в Департамент охорони здоров’я батьками дитини долучено результати обстеження МТР та КТ, де чітко діагностовано: перелом потиличної кістки зліва з епідуральною гематомою потиличної ділянки зліва. Однак після засідання комісії управління охорони здоров’я Тернопільської РДА за результатами розгляду заяви породіллі Департамент охорони здоров’я надав висновок клініко-експертної оцінки, в якому зазначено, що в дитини перелом потиличної кістки ВІДСУТНІЙ.
Вказані медики й далі працюють на займаних посадах, і хтозна скільки ще немовлят скалічать своєю халатністю… Хто відповість за спричинену інвалідність дитини?! Невже й далі діятиме «закон»: «кум, сват, брат…»?!

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.