Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

21 листопада Україна відзначає День Свободи і Гідності. Цього дня в Україні остаточно почала формуватися нація. Українці відчули ціну свободи. Сьогодні вже більше 13 тисяч українців віддали життя за право українців бути собою. У ці дні ми не лише згадуємо полеглих, але й нагадуємо собі цінності, за які стояли наші герої і про які повинна пам’ятати будь-яка влада в Україні.

Свобода — українці протягом віків прагнули волі. Хотіли самі визначати, як їм жити і господарювати у рідній хаті. П’ять років тому у нас спробували забрати нашу свободу. Спочатку намагалися знищити нашу мову і культуру. Тоді спробували розвернути Україну в сторону Росії. І зрештою напряму покликали російського агресора на українську землю. Українці повстали. Погано озброєні з браком амуніції вони зупинили одну з найсильніших армій світу.

Гідність  - українців намагалися позбавити гідності. Показати, що голос народу нічого не вартий. Національні інтереси неважливі. І українці повстали проти тих, хто хотів позбавити їх Гідності і перемогли.

Самоврядність  - самоорганізація і самоврядність стали основою відродження України в час, коли центральні органи були під контролем окупантів і фактично не працювали. В Українців прокинулася їхня вікова здатність і вміння діяти разом у критичних ситуаціях. Вони змогли втримати країну від хаосу. Забезпечити порядок на вулицях. Налагодити роботу усіх служб. Створити потужний волонтерський рух.

Сьогодні є окремі тривожні сигнали. Окремі політики забувають, на якій землі живуть. Намагаються повернути у політику зневагу до народу. Перетворити українців у нову версію “радянського народу” без своєї ідентичності, без самосвідомості, глуху та німу масу. Це поганий шлях, який призведе лише до нового вибуху. 

Тож сьогодні маємо пам’ятати про Свободу, за яку Україна віддала мільйони життів у минулому та тисячі протягом останніх років.  Про Гідність, як основу сильної нації, бо лише того поважають, хто здатний поважати себе. Про Самоврядність, як нашу найсильнішу рису, як здатність до відповідальності у критичні моменти, коли нема звідки чекати допомоги. Саме ці цінності дозволять нам стати сильнішими. Збудувати сильну Україну своєї мрії. Немає доброго пана, який “прийде і зробить для нас”. Є ми, українська нація, котра здатна нести позитивні зміни у своїй сім’ї, на своїй вулиці, у своїй громаді, у своїй країні. 

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.