Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тепер кожен може дізнатися, за що голосував депутат, скільки працював чи був відсутній

Новий інструмент народовладдя

Лише нещодавно у міській раді прозвітували про запуск електронного помічника сіті-бота “Назар”, котрий має допомогти містянам розібратися з різними питаннями комунального життя. І от координатор Громадянської мережі «ОПОРА» в Тернополі Ольга Галушка спільно з міським головою Сергієм Надалом презентували новий сервіс «Ternopil. Rada4you». У перекладі з англійської назва сервісу звучить: “Тернопільська рада для тебе!”. 

Новий сервіс сприяє залученню людей до ухвалення рішень, оскільки дозволяє повністю контролювати діяльність обраного депутата місцевої ради, зокрема подивитися, за які рішення він голосував, скільки засідань пропустив тощо. Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що цей новий сервіс є продовженням політики міської влади на відкритість і збільшення впливу громади на прийняття рішень.

“Нашою основною метою зараз є реалізація проєкту «Місто у смартфоні», над цим ми працюємо системно, і впродовж останніх років уже чимало електронних сервісів успішно функціонують в Тернополі. Серед них -  відкритий бюджет, карта ремонтів Тернополя, інтерактивна  карта реєстру комунального майна, карта відповідальності прибирання міста взимку, сіті-бот “Назар” тощо. 

Тернопіль лідирує щодо оприлюднення наборів відкритих даних, але ми не зупиняємося й створюємо нові корисні сервіси. Так, сьогодні ми презентуємо сучасний сервіс поіменного голосування депутатів, який буде сприяти ще більшій відкритості і прозорості у роботі міської ради”, - зазначив Сергій Надал.

Чому це важливо

“Ternopil. Rada4you” є локальною версією загальноукраїнського сервісу RADA4YOU.ORG, який опрацьовує парламентські дані та голосування депутатів Верховної Ради. Тернопіль – 11-те місто в Україні, у якому стартував даний проєкт. 

Є кілька головних переваг даного сервісу для контролю, як працює народний обранець.

Інформація представлена у зручній графічній формі. Виборець отримує усю повноту інформації про те, як голосував депутат, скільки засідань відвідав, а скільки прогуляв. Сервіс допомагає зручно і просто порівнювати, як поводили себе різні фракції при голосуванні. Ви легко можете перевірити, які фракції голосували однаково і в який період часу. А також побачити, який конкретно депутат і яке рішення підтримав.

Сервісом вже активно користуються місцеві журналісти, котрі аналізують діяльність депутатського корпусу і допомагають нам розібратися із місцевою політикою. Але можна обійтися і без посередників і за допомогою сервісу підготуватися до зустрічі зі своїм депутатом та поставити йому конкретні запитання. 

По-суті такий сервіс є і певним запобіжником корупційним діянням. Адже там, де відриті дані, набагато важче маніпулювати своєю позицією, коли вся поточна діяльність депутата лежить, як на долоні. 

На сторінці сервісу зазначається, що основна його мета - це контроль за депутатом. Адже депутат це Ваш представник і саме Ви дали йому право голосувати від Вашого імені. І, відповідно, саме Ви маєте контролювати свого депутата, щоб він працював сумлінно. Для того, щоб почати користуватися сервісом достатньо зареєструватися на сайті ternopil.rada4you.org і можна починати працювати.

Варто нагадати, що міська влада Тернополя отримала загальнодержавне визнання як один із лідерів у питаннях відкритості. Зокрема у жовтні цього року наше місто отримало престижну нагороду «Відкрите інноваційне місто» під час форуму KyivSmartCityForum 2019, як місто, де найбільше впроваджують електронні технології для збільшення впливу громади на управління. Тернопіль також став лідером серед українських міст за кількістю опублікованих відкритих даних, котрі дозволяють оцінювати діяльність місцевого самоврядування.  

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.